Téma

Ároni papság

A két papsági szint vagy rend közül az alacsonyabb Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Az ároni papságot 12 évesen ruházzák rá az egyház hithű férfitagjaira, és mindenkit személyesen rendelnek el kézrátétel által. Akiket ily módon elrendeltek, azokról azt mondjuk, hogy „viselik” a papságot. Az utolsó napi szent férfiak és fiúk többsége papságviselő.

Az ároni papságban három szint, vagyis hivatal van: diakónus, tanító és pap. A diakónusok általában 12 és 14 év közöttiek, a tanítók 14 és 16 év közöttiek, a papok pedig 16 és 18 év közöttiek. Azoknak a férfiaknak, akik 18 éves koruk után csatlakoznak az egyházhoz, nem kell minden lépésen végigmenniük, és általában papként kezdik.

Az ároni papsággal rendelkezők előkészítik az úrvacsorát és szolgálnak azzal az egyház tagjainak a vasárnapi istentiszteleten, segítenek meglátogatni az egyháztagokat az otthonukban, adományokat gyűjtenek a szegényeknek és egyéb szolgálati kötelezettségeknek tesznek eleget. Az ároni papság névadója Áron, Mózes fivére az Ószövetségből.

Lásd még: Melkisédeki papság, Papság

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.