Sajtóközlemény

November 20-án megjelenik a próféta különleges videóüzenete, amely a reményről és a gyógyulásról szól

 

Russell M. Nelson próféta, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza elnöke megoszt egy különleges videóüzenetet a világgal 2020. november 20-án, 19:00 órakor (CET).

President Russell M. Nelson
Russell M. Nelson© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
    

Ez a 11 perces rövidfilm arra összpontosít, hogy miként lelhetünk reményre és gyógyulásra Jézus Krisztuson keresztül e jelentős világméretű megosztottság és bizonytalanság idején. A rövidfilm Nelson elnök személyes közösségimédia-felületein (Facebook, Instagram, Twitter), valamint az egyház fő YouTube-csatornáján lesz közzétéve 31 nyelven.* Ezután a rövidfilm bármikor megtekinthetővé válik, illetve letölthető lesz a hirek.jezuskrisztusegyhaza.org honlapon és az egyház Evangéliumi média felületén.

Nelson elnök 1984 óta szolgál az Úr Jézus Krisztus apostolaként. 2018 januárjában vált az egyház rangidős vezetőjévé.Elnökként eltöltött idejét örökre emlékezetessé teszi a világméretű szolgálattétel (32 országban és amerikai territóriumon járt), a templomok  (a legszentebb helyeink) építésének növekedése, valamint a mélyreható szervezeti változtatások. A 2018. áprilisi általános konferenciával kezdődően, ahol is az egyház elnökeként támogatták őt, Nelson elnök olyan gyakori változtatások bevezetésének látott neki, melyeknek az volt a célja, hogy segítsenek a szenteknek Jézus Krisztushoz hasonlóbban nyújtani szolgálattételt, és jobban kihangsúlyozni a világ Szabadítójának központi szerepét mindabban, amit az egyház tesz.

Mielőtt a villág egyik vallási vezetőjévé vált volna, Nelson elnök a szívsebészet úttörője volt. 1951-ben sebészrezidensként Minnesotában segített kifejleszteni az első szív-tüdő motort, amelyet nyitott szívműtétek során alkalmaztak. 1955-ben Utah-ban elsőként végzett nyitott szívműtétet. Volt az Érsebészeti Társaság elnöke, az Amerikai Mellkassebészeti Testület igazgatója, az Amerikai Szív Egyesület Szív- és Érsebészeti Tanácsának elnöke, valamint Utah Állam Orvosi Testületének elnöke. Számos fejezetet írt különböző orvosi tankönyvekbe és egyéb kiadványokba. Sok szakmai szervezetnél tett látogatást és tartott előadást otthon és külföldön.

Nelson elnöknek 10 gyermeke (9 lány és 1 fiú), 57 unokája és 127 dédunokája van. Első felesége (10 gyermekük édesanyja), Dantzel, 16 évvel ezelőtt hunyt el. Két lányuk (Wendy és Emily) hunyt el rákban. Második feleségével, Wendyvel, 2006-ban kötött házasságot.

*A rövidfilm a következő nyelveken jelenik majd meg: albán, angol (felirat), arab, cseh, dán, finn, francia, holland, indonéz, japán, kantoni, khmer, koreai, magyar, mandarin, mongol, német, norvég, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, svéd, szamoai, szebuano, tagalog, tahiti, thai, tongai és ukrán.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.