Téma

Templomi nyílt nap

Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza új templomot épít, akkor a szent épület először a nyilvánosság számára is látogatható. Bárki részt vehet ezen a nyílt napnak nevezett eseményen, amely általában pár hétig tart. Ezt követően sor kerül a templom hivatalos felszentelésére, és akkor már csak az egyház azon tagjai előtt áll nyitva, akik tevékenyen hithű életet élnek.

A nyílt nap látogatói jobban megismerhetik a templomok céljait és azt, hogy miért fontosak azok az utolsó napi szentek számára. A nyílt nap rövid bevezető filmmel kezdődik, majd az önkéntes idegenvezető beviszi a látogatókat a templomba. Ha már bent vannak, az idegenvezető elmagyarázza a fő termek funkcióit, amely lehet oktatás, házasságkötés vagy keresztelés. Az idegenvezető ezen kívül röviden elmagyarázza, milyen utolsó napi szent hitelveken alapulnak ezek a funkciók. Az idegenvezetés végeztével a látogatókat egy fogadótérbe kísérik, ahol frissítők várják őket és önkéntesek is rendelkezésre állnak további kérdések megválaszolására.

A templomi nyílt nap ingyenes, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban időnként jegyet kell rá váltani. A nyilvános idegenvezetések mellett a templomi nyílt nap általában magában foglal a szomszédságban lakók, az alvállalkozók, az építkezésen dolgozók, a helyi média és meghívott önkormányzati és állami méltóságok részére szervezett idegenvezetéseket is.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai számára minden egyes templom „az Úr háza”, és egyben a legszentebb hely a földön. A templomi szertartások örökre egymáshoz kötik a családokat, tanítanak az élet céljáról és elmagyarázzák Isten szabadulásunkra vonatkozó tervét. A templomlátogatások személyes lelki fejlődésre késztetnek, és megerősítik az utolsó napi szentek arra irányuló elkötelezettségét, hogy kövessék Jézus Krisztus példáját.

Jelenleg világszerte 134 működő templom van, további 26 pedig be lett jelentve vagy építés alatt áll.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.