Sajtóközlemény

Összekötni a nemzedékeket: Eszközök és források

A FamilySearch.org adatbázisa már most több mint három milliárd családi feljegyzéshez nyújt hozzáférést 110 országból.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai és mások a világ egyéb közösségeiből az egyház által szponzorált – és a világ legnagyobb nonprofit genealógiai szervezetének – a FamilySearch folyamatosan növekvő és bőséges forrásainak segítségével fedezik fel őseiket.

Családtörténeti kutatás

A 4715 családtörténeti központból álló hálózata segítségével, mely 132 országban van jelen, a családfájukat kutatók ingyen férhetnek hozzá az évtizedek alatt összegyűjtött több milliárd születési, házassági és halálozási anyakönyvből kiírt névhez, népszámlálási adatokhoz, végrendeletekhez és más feljegyzésekhez.

A FamilySearch folyamatosan kutatja az újabbnál újabb eszközöket, melyek elősegítik a feljegyzések digitális megőrzését és az interneten való nyilvános hozzáférhetőségét. Például több mint 250 olyan csapatot irányít világszerte 45 országban, akik a feljegyzések digitális fényképezésével évente 100 milliónál is több új digitális képet tesznek elérhetővé ingyenes online használatra. A FamilySearch azt tervezi, hogy 2014-ben a fényképész csapatok létszámát 500-ra emeli.

A FamilySearch.org adatbázisa már most több mint három milliárd családi feljegyzéshez nyújt hozzáférést 110 országból.

Történetek, fényképek és egyéb információk: Megőrzés és együttműködés

2013-ban a szervezet elindította a Family Tree (Családfa) és a Memories (Emlékek) opciókat, hogy segítsenek az embereknek, bárhol is legyenek, együtt dolgozni online a családfáikon, és személyesen megőrizni és megosztani még több családi emléket őseik fényképei és történetei által.

Az új Emlékek opció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy feltöltsék és kezeljék a családi képeiket az interneten, és hogy elmesélhessék kedvenc történeteiket az őseik életéből. A fényképekkel beazonosíthatók az arcok, és hozzákapcsolhatók az adott ős profiljához a felhasználó családfájában, így lehetővé válik, hogy a jövő nemzedékei számára is elérhetők legyenek. A fényképek és történetek a Facebookon, Twitteren, Google+-on, Pinteresten és e-mailben is gond nélkül megoszthatók.

A Családfa felhasználói fejenként akár 5000 képet is feltölthetnek (képenként maximálisan 5 Mbyte), és az egyes történetek hossza 100 oldal is lehet. A Családfa a felhasználóknak az online együttműködést is lehetővé teszi ahhoz, hogy közös családtörténetüket kidolgozzák és kezeljék.

Észak-Amerika egyházi családtörténeti központjaiban egy nemrégiben bevezetett családi fénykép beolvasó szolgáltatás lehetővé teszi a résztvevőknek, hogy bejelentkezve az ingyenes FamilySearch fiókjukba digitálisan feltöltsék családi képeiket és történelmi dokumentumaikat egy online mappába. A képeket és a dokumentumokat kényelmesen hozzá tudják rendelni őseik profiljához a FamilySearch Családfa programjában. A kutatók el is menthetik a beszkennelt dokumentum- és fényképmásolatokat a saját adattárolóikra.
 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.