Newsroom
Sajtóközlemény

Új forrásokat tett közzé az egyház a vallásszabadságról

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza új forrásokat tett elérhetővé a mai napon, hozzásegítve a lelkiismeretüket követő embereket világszerte ahhoz, hogy megértsék a vallásszabadság megvédésének fontosságát. Ezen új források között található egy különleges animációs videó, továbbá egyéb videofilmek, amelyek a vallásszabadság megőrzésének fontosságát hangsúlyozzák. A Support Religious Freedom (Támogassuk a vallásszabadságot) Facebook-oldal híreket és háttéranyagokat közöl a vallásszabadságról, míg a hozzá kapcsolódó tematikus honlap a vallásszabadság alapelveit és a személyes cselekvés lehetőségeit vázolja.

A bevezető videóban L. Tom Perry elder, a Tizenkét Apostol Kvórumából, azt hangsúlyozza, hogy „a vallásszabadságba ágyazott alapvető lelkiismereti szabadságjogokat szorgalmasan kell őrizni és védeni”.

Sok egyház vezetői, köztük a mormon apostolok is, mély aggodalmukat fejezték ki a vallásszabadságnak az Egyesült Államokban és világszerte tapasztalható csorbulása miatt. A mostani források hozzájárulnak a témában folytatott számos párbeszédhez, valamint kiemelik a vallásszabadságot, mint olyan alapvető emberi jogot, amely minden ember lelkiismeretét védi, lehetővé téve számukra, hogy legbensőbb hitük szerint cselekedjenek. Egyházak, vallási szervezetek és egyének is szembesülnek a korlátozások növekvő számával, amikor a közéletben vesznek részt, a lelkiismeretük szerint cselekszenek a szakmájukban, hangot adnak hitüknek, vagy éppen szolgálják a társadalmat.

„Fontos széleskörű műveltségre szert tenni ebben a témában, és felvállalni annak felelősségét, hogy az általatok  élvezett vallásszabadságot a jövő nemzedékek számára is megőrizzétek” - mondta Quentin L. Cook, az egyház Tizenkét Apostol Kvórumának tagja. „Védelmezzétek a vallásszabadságot az interneten, valamint a lakókörnyezetetekben és egyéb közösségeitekben zajló személyes érintkezések során is!”

Filctáblás animáció a vallásszabadságról, és egyéb videók

Több mint egy évvel ezelőtt az egyház egy sor részletes elemzést tett közzé a vallásszabadság vonatkozásában a mormon-sajtoszoba.hu honlapon. Az animációs videó célja azoknak a tájékoztatása, akik eddig még nem gondolkodtak el a vallásszabadság fontosságán. Ezért ez egy közvetlenebb és látványosabb módja a témával való ismerkedésnek.

Az utolsó videóban szakemberek és laikus állampolgárok fejtik ki gondolataikat arról, hogy miért oly fontos a vallásszabadság, és mit tehetnek az emberek, hogy megőrizzék azt.

A Support Religious Freedom Facebook-oldal

A Support Religious Freedom elnevezésű új Facebook-oldal rendszeresen fog híreket és háttéranyagokat közölni a vallásszabadságról, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza jóvoltából.

A vallásszabadságról szóló tematikus oldal

A tematikus oldal a vallásszabadság alapelveit és a személyes cselekvés lehetőségeit vázolja. Egészen pontosan arra buzdítja az embereket, hogy tudjanak meg többet a vallásszabadságról, tanulmányozzák a felmerülő kérdéseket, legyenek udvariasak a párbeszédekben és a kölcsönös érintkezések során, csatlakozzanak másokhoz a vallásszabadság támogatásában, valamint használják az internetet és a közösségi médiát arra, hogy segítsenek másoknak többet megtudni erről a témáról.

http://www.mormonnewsroom.org/article/religious-freedom-resources

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.