Sajtóközlemény

30 nyelven érhető el a FamilySearch

A genealógiával foglalkozó honlap húsz további nyelven vált elérhetővé – köztük magyarul is

Idén augusztustól a FamilySearch.org 20 további nyelven kínál funkciókat, és ezzel a világ legnagyobb – ráadásul ingyenes – genealógiai szolgáltatása, amely már összesen 30 nyelven áll bárki rendelkezésére. Amikor a honlap 2007-ben elindult, még csak 10 nyelven „tudott” – angolul, franciául, japánul, kínaiul, koreaiul, németül, olaszul, oroszul, portugálul és spanyolul –, ám ez a szám mára jelentősen kibővült.

Steve Rockwood, a FamilySearch International vezérigazgatója így nyilatkozott erről: „A FamilySearch további nyelvekkel való bővítése lehetőséget ad nekünk arra, hogy világszerte még több embert érjünk el, és még teljesebb mértékben lehetővé tegyük számukra, hogy szórakoztató, emlékezetes családi felfedezésekre és kapcsolatokra tehessenek szert.”

A FamilySearch felhasználói a lenti 30 nyelv bármelyikén ingyenes fiókot hozhatnak létre, családfákat állíthatnak össze, genealógiai feljegyzések milliárdjaiban kutathatnak, és családi emlékeket – köztük tárgyi emlékeket is – rögzíthetnek benne. A FamilySearch Családfa mobilalkalmazása egyaránt elérhető az iOS és az Android rendszereken, amennyiben az adott nyelvet támogatja a felhasználó eszköze.

Bárki, aki az új nyelvek valamelyikére állított böngészővel látogat el a FamilySearch.org honlapra, automatikusan azon a nyelven navigálhat rajta. Máskülönben a felhasználók a FamilySearch.org alján, a honlap nyelvi beállításainál választhatják ki az általuk előnyben részesített nyelvet.

A FamilySearch.org Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza által, önkéntesek révén működtetett nonprofit szervezet.

Nyelvek

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.