991-president-nelson.jpg
Sajtóközlemény

99+1: Nelson elnök kívánsága a 100. születésnapjára az, hogy mindenki ossza meg a szeretet ajándékát

Nelson elnök arra kérte az embereket, hogy egy szükséget szenvedő felkarolásával terjesszék Jézus Krisztus szeretetét.

Russell M. Nelson elnök a 100. születésnapja (2024. szeptember 9.) közeledtével egy olyan történetet emelt ki a szentírásból, melyben Jézus Krisztus a 100-as számmal tanít a szolgálatról és a szeretetről.

Az elveszett juh példázatában (Máté 18 és Lukács 15) Jézus azt tanítja, hogy úgy kell felkarolnunk a szükséget látókat, ahogyan egy gondoskodó pásztor tenné a juhaival – akár az egyet is megkeresve, ha elkóborol a 100 fős nyájtól. Erre a példára utalva Nelson elnök azt javasolta, hogy az emberek azzal emlékezzenek meg a 100. születésnapjáról, hogy felkarolják azt az egy szükséget látót.

991_02.pngDownload Photo

A közösségi média csatornáin közzétett üzenetében – 100 nappal a szeptember 9-i születésnapja előtt – Nelson elnök kijelentette:

„Van… egy lelki felajánlás, amely felvidítaná az életemet, mégpedig az, ha mindannyian kinyújtanánk a kezünket azon egy embertársunk felé az életünkben, aki talán elveszettnek vagy magányosnak érzi magát. Arra kérlek benneteket, hogy az elkövetkező hónapok során imádságosan gondolkodjatok el ezeken a kérdéseken: Ismertek-e valakit, aki el van csüggedve? Van-e valaki, akivel meg kell békélnetek vagy akinek a bocsánatát kell kérnetek? Felmerült-e mostanában valakinek a neve a gondolataitokban, de nem igazán tudtátok, miért? Amikor ezeket a kérdéseket az Úr elé tárjátok, Ő sugalmazás által segít megtudnotok, hogy miként karolhatjátok fel és emelhetitek fel azt, akinek segítségre van szüksége.”

Nelson elnök hozzátette, hogy a Szabadító példáját követve „az egész világon terjeszthetjük Jézus Krisztus szeretetét”.

Nézd meg a próféta bejegyzését a Facebookon.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.