Sajtóközlemény

A 2019. évi karácsonyi kezdeményezés az „egyenként mindenkinek” nyújtott szolgálatra buzdít

A „Légy a világ világossága” világméretű törekvés a negyedik évébe lép

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza bemutatott egy világméretű törekvést, amely a 2019-es karácsonyi időszakban másoknak nyújtott szolgálattételt célozza.

A Légy a világ világossága: „Egyenként mindenkinek” törekvés hivatalosan december 1-jével veszi kezdetét. Az angol nyelvű internetes forrásanyagok, köztük megosztható képekkel és rövidfilmekkel, már elérhetőek a LighttheWorld.org honlapon. További nyelveken rendelkezésre álló anyagok később kerülnek hozzáadásra.

A résztvevőket arra buzdítják, hogy mindennap gondoljanak valakire, akinek segíthetnek vagy akit meghívhatnak, és úgy szolgálhatnak, ahogy a Szabadító tette: egyenként mindenkinek.

„A Légy a világ világossága bámulatos lehetőségeket nyújt a barátok vagy szomszédok meghívására az istentiszteletre, valamint az otthonotokba, hogy veletek együtt a Szabadítóról tanuljanak – mondta Dieter F. Uchtdorf elder a Tizenkét Apostol Kvórumából. – Bármely módon, amely természetesnek és mindennapinak érződik számodra, oszd meg az emberekkel, miért fontos neked Jézus Krisztus és az Ő egyháza.”

A kezdeményezés – immár negyedik éve – egész decemberben zajlik majd. 

Napi szolgálati tippek

A résztvevők feliratkozhatnak, hogy 2019. december 1-től kezdődően ímélen keresztül napi szolgálati tippeket kapjanak. A napi szolgálati javaslatok közé olyan dolgok tartoznak, mint hogy ebédelj együtt valakivel, akit még nem ismersz; egy jótékonysági szervezetnek tett szerény adománnyal segíts valakin, aki szükséget szenved; vagy szervezz egy kettesben eltöltött tevékenységet egy barátoddal vagy szeretteddel.

Krisztus születéséről szóló rövidfilm

November 24-én egy új, inspiráló rövidfilm válik elérhetővé megtekintésre, letöltésre és megosztásra „A gyermek Krisztus” címmel a LighttheWorld.org honlapon.

   A 18 perces rövidfilm Krisztus születése történetének egy lenyűgöző, személyes és magával ragadó változata, amely segít a nézőknek azok közvetlen tanúinak szemszögéből átélni a Szabadító születésének eseményeit, és megosztani azokat. A rövidfilm az Evangéliumi média honlapján, az Evangéliumi könyvtár alkalmazásban, valamint a YouTube-on tekinthető meg.

Adományautomaták

A népszerű adományautomaták idén is visszatérnek, elősegítve az olyan világméretű jótékonysági szervezeteknek való adakozást, mint a UNICEF, a Church World Service, a WaterAid, a Water For People és az International Medical Corps.

     Az adományautomaták a következő 10 helyszínen találhatók: Arizona, Gilbert; Kalifornia, San José; Colorado, Denver; Hawaii, Oahu, Laie; Nevada, Las Vegas; New York, New York City; Utah, Orem és Salt Lake City; Anglia, London (Hyde Park-i látogatóközpont); valamint Fülöp-szigetek, Manila.

Különleges vasárnapi istentisztelet

A gyülekezetek december 22-én (vasárnap) különleges karácsonyi istentiszteletet tartanak szerte az egyházban. Az egyháztagokat arra buzdítják, hogy hívjanak meg barátokat, hogy jöjjenek és hódoljanak velük együtt egy egyórás, Krisztusra összpontosító gyűlés keretében. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza ezen istentiszteleteinek pontos helyszínei és időpontjai a ChurchofJesusChrist.org honlapon található gyülekezeti ház keresőben érhetők el.

     

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.