Sajtóközlemény

A Catholic Community Services elismerésben részesítette Perry apostolt

Catholic Community Services (CCS) utahi szervezete elismerésben részesítette L. Tom Perry eldert, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Tizenkét Apostol Kvórumának tagját, valamint a feleségét Barbarát, a másokért végzett szolgálatukért. Az eseményre a szervezet éves Emberbaráti díjátadó vacsoráján került sor 2014. november 6-án, a Salt Lake City-i Little America Hotelben.

M. Russell Ballard elder a Tizenkét Apostol Kvórumából nagyszerű csapatnak nevezte a Perry házaspárt. „Nagyon szeretik Utah államot, és ahol csak tudnak, csodálatosan szolgálnak. Sok-sok dolgot tettek eddig mások életének megsegítéséért és megáldásáért.”

„Követendő példákként áll mindannyiunk előtt az egymás iránti törődésük, a körülöttük lévők iránti törődésük, és az a vágyuk, hogy olyan hellyé tegyék ezt a világot, amelyben jobb élni – tette hozzá Russell M. Nelson elder a Tizenkét Apostol Kvórumából, aki sebészként egykor az UNSZ Kórházban dolgozott, ahol Barbara főnővér volt.

Annyira együttérző volt, hogy ha egy páciens összerándult a fájdalomtól, Barbara elsírta magát – magyarázta Nelson elder. Egyszerűen ennyire empatikus volt. És még mindig ilyen.”

„Minden közösség több egyénből áll össze, akik az adott közösség szövetét alkotják, és e szövet erősségét azok a példamutató egyének adják, akik követendő irányt mutatatnak a közösségnek – mondta Rick Foster, az egyház Emberbaráti Szolgáltatások észak-amerikai szervezetének vezetője. A Perry házaspár évtizedeken át ilyen iránymutató szerepet töltött be a Salt Lake-i közösségben.”

A katolikus egyház és Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza hosszú ideje működik együtt jótékonysági és emberbaráti területeken. Mindkét egyház folytatja az együttműködést a felekezeti és közösségi csoportokkal is a szegények megsegítésében.

A további díjazottak között van a korábbi utahi kormányzó, ifj. Jon Huntsman és a felesége Mary Kaye (Az év emberbarátai), a utahi központú ALSAM Alapítvány (Az év partnerei), valamint Jan Luger, aki az ogdeni szegényeknek szervezett ételosztásban segít (Meg nem énekelt hős). Az ALSAM Alapítvány jótékonysági szervezet, mely a néhai emberbarát és üzletember L.S. „Sam” Skaggs és felesége Aline nevét viseli.

„Ezek az emberbarátok példát mutatnak a CCS ama küldetésére, hogy a szeretet, könyörület és remény evangéliumi alapelveit a szolgálat, támogatás és együttműködés révén gyakorolja” – tartalmazza a rendezvényről kiadott sajtóközlemény.

Az egyház nem először részesül a Catholic Community Services elismerésében. Tavaly az egyház Elnöklő Püspöksége, 2012-ben pedig Dieter F. Uchtdorf elnök, az Első Elnökség második tanácsosa, valamint felesége Harriett emberbaráti erőfeszítéseit díjazták. 2011-ben az egyház Jóléti Szolgáltatásai került fel a listára, 2010-ben Julie Beck, a Segítőegylet korábbi általános elnöke kapta meg a Közösségi partner díjat, 2009-ben pedig M. Russell Ballard elder a Tizenkét Apostol Kvórumából részesült elismerésben.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.