Sajtóközlemény

A felnövekvő nemzedék önkéntes szolgálata: ki a legény - és a leány - a gáton?

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza felnövekvő nemzedéke 2021. szeptember 11-én válaszolt a hívásra, hogy kisebb és nagyobb dolgokban szolgálja felebarátait. Fiatalok, misszionáriusok és fiatal felnőttek dolgoztak együtt, egyszerre több száz szolgálati projektben, szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.

11SepDayofService01
11SepDayofService01
Fiatal felnőttek dolgoznak egy park területének megtisztításán2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

A fiatal önkénteseket Russell M. Nelson, az egyház elnöke szavai ihlették meg, aki arra kérte az embereket, hogy tegyenek jót, és ezt kérdezte: „Szeretnétek kiemelkedő részesei lenni a legnagyobb kihívásnak, a legnagyobb ügynek és a legnagyobb munkának ma itt a földön?”

A londoni Hyde Park Cövek (egyházmegyéhez hasonló szervezeti egység) korábban általában többnapos konferenciákat tartott fiatal felnőtteknek, előadásokkal, játékokkal, egy kisebb szolgálati projekttel és tánccal. Idén a fiatal felnőttek úgy gondolták, hogy ideje valami mást csinálni. Teljesíteni akarták az „Ott emeljetek fel, ahol álltok!” kihívást azáltal, hogy a helyi közösségükben kapcsolatba lépnek jótékonysági szervezetekkel és csoportokkal, és egyszerű módokon segítenek, így hozva nem mindennapi változást a körülöttük élő emberek életébe.

A felnövekvő nemzedék tagjai észlelték és ki is használták a közösségi szolgálat számos lehetőségét, részvételük által mutatva ki a mások iránti szeretetüket és támogatásukat. Az Egyesült Királyságban és Írországban negyven cövek vállalta a szolgálatot. A Belfast Cövek élelmiszert és tisztálkodási szereket gyűjtött és adott át az Észak-Belfasti Élelmiszerbanknak. A Britannia Egyházközség tanulókártyákat készített, hogy menekülteknek segítsen angolul tanulni. A Coventry Cövek 16 000 régi postabélyeget gyűjtött, válogatott és csomagolt össze, ami elég volt ahhoz, hogy az árából az Oxfam jótékonysági szervezet kecskét vásároljon egy falu számára. A Manchester Cövek két furgon mennyiségű árucikket gyűjtött össze afgán menekültek számára. A Northampton Cövek segített a ketteringi Wicksteed Park arborétumának helyreállításában. Egy részt vevő fiatal felnőtt így nyilatkozott: „Amikor gyerek voltam, mindig ide jártunk szülinapi bulikra és családi összejövetelekre. Jó érzés segíteni a helyreállításában, hogy másoknak is örömet okozhasson a park.”

11SepDayofService02
11SepDayofService02
Fiatal felnőttek és misszionáriusok csoportokban dolgoznak a Wicksteed Arborétumban a törmelék eltakarításán2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService03
11SepDayofService03
Fiatal nők bélyeget gyűjtenek, hogy kecskét vehessenek egy falunak2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService04
11SepDayofService04
Fiatalok és fiatal felnőttek afgán menekültek számára gyűjtenek készleteket2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Munka közben a közösségi médiában a #DayToServe feliratot tették közzé, hogy így népszerűsítsék a szolgálat üzenetét. Vasárnap online találkoztak, hogy megosszák a tapasztalataikat, valamint egy virtuális kórussal és a szolgálatból fakadó örömük szívből jövő kifejezésével ünnepeltek.

A felnövekvő nemzedék szolgálata az Egyesült Királyságban és Európa többi részén minden korosztályt csatlakozásra ihletett és ihlet továbbra is. Szeptember 11-e a világ más részein élő emberek számára is a szolgálat napjává vált. Frankfurtban az egyház ötvenöt önkéntese csatlakozott más önkéntesekhez a júliusi árvízkárokat elszenvedők megsegítésében. Rajna-vidék-Pfalz tartomány Ahrweiler régiójában az egyháztagok megrongálódott házak falait bontották le, sarat és törmeléket szállítottak el, kerteket tiszítottak meg és virágokat ültettek. Az egyik önkénteskedő fiatal nő Inês Adriano (16) volt, aki ezt mondta: „Annyira fantasztikus volt, amikor láttuk, hogy ilyen sok ember segített, és hogy ezt az egészet ingyen csináltuk.”

11SepDayofService05
11SepDayofService05
Németországban fiatal felnőttek takarítanak le egy kerékpárutat az árvíz után2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService06
11SepDayofService06
Az árvíz sújtotta területen német nyelvű tábla köszöni meg az önkéntesek munkáját2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Az egyháztagok azt is tudják, hogy szolgálatra egész évben szükség van. Csehországban több százan gyűltek össze, hogy segítsenek azoknak, akik megszenvedték a júniusi tornádó pusztítását. Nyolcvan egyházi önkéntes, a Segítő kezek jól ismert sárga pólójában, három faluban segített a takarítási és javítási munkákban. Vojtěch Novotný (24), a csehországi Pardubicéből azt mondta: „Szerintem teljesen természetes, hogy az emberek segítenek egymásnak.”

11SepDayofService07
11SepDayofService07
Cseh fiatal felnőttek segítenek a tornádó utáni újjáépítésben2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Az egyház felnövekvő nemzedéke az önzetlen szolgálatával változást hoz a világba. Mindez az ő életüket is gazdagabbá teszi, miközben mások életét is megáldják vele.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.