Sajtóközlemény

A fiatalok útja Rómába vezetett

2019. február 7-8. között az egyház Fiatal Egyedülálló Felnőttek (FEF) szervezetének 47 tagja vett részt Magyarországról római templomlátogatáson és városnézésen. Azokhoz a tízezrekhez – egyháztagokhoz és nem egyháztagokhoz – csatlakoztak ezzel, akik szerte a világból érkeztek az olasz fővárosba, hogy a felszentelés előtt megtekintsék az újonnan felépült Olaszországi Róma templomot.

 

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza templomai eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi istentiszteleti gyűléseiket tartják. Az utolsó napi szentek a templomot az Úr házának tartják, ahol házasságkötés, az őseikért végzett keresztelés és más, a családokat az örökkévalóságra egyesítő szertartások által erősítik meg elkötelezettségüket Krisztus tanításai iránt.

 

Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza új templomot épít, akkor a szent épület először a nyilvánosság számára is látogatható folyamatos idegenvezetés keretében. Bárki részt vehet ezen a nyílt napnak nevezett eseményen, amely általában pár hétig tart. Ezt követően kerül sor a templom hivatalos felszentelésére, és attól fogva már csak az egyház azon tagjai előtt áll nyitva, akik tevékenyen hithű életet élnek.

 

Az Olaszország Róma templom az egyház első olaszországi temploma. Ezzel az új épülettel együtt az egyháznak világszerte 161 felszentelt és 12 építés alatt vagy átadás előtt álló temploma van. A magyarországi egyháztagokhoz legközelebb eső templom Drezda mellett, Freibergben található.

 

 

Az egyházban Fiatal Egyedülálló Felnőttnek számítanak azok a 18-30 év közötti tagok, akik még nem élnek házasságban. A FEF sokszínű programjai lehetőséget biztosítanak a fiatal felnőttek számára arra, hogy találkozzanak és időt töltsenek el olyan emberekkel, akik hasonló korúak, illetve ugyanazokat az elveket és normákat követik a mindennapi életükben. Ezek a programok ugyanakkor a nem egyháztagok számára is nyitottak.

 

Ilyen program volt a római út is, melnyek keretbében a fiatal felnőttek az első napon bejárták az új templomot, valamint megismerkedtek Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza olaszországi történetével. A második napon helybéli fiatal egyedülálló felnőttek társaságában római és vatikáni városnézésen vettek részt.

 

A részt vevő fiatalokra nagy benyomást tett az út.

 

„Sokat hallottam már a templomokról, de még csak most kezdtem el megérteni, hogy miért is annyira különlegesek. A római templom gyönyörű. Nemcsak a külsőségek miatt, hanem mert csodálatos lelki élményekkel gazdagodtam. Ha eljutunk a templomba, hozzunk magunkkal a templom lelkületéből!” – tanácsolta az egyik résztvevő, a győri Hatt Marianna (20).

 

Klinger Bálint (18) budapesti egyháztag szerint „csodálatos volt látni a templom tökéletességét. Még így is, hogy nincs felszentelve, lehetett érezni a lelkületet. Jézus szobránál elképzeltem, ahogy a mennyei itélőszék előtt állok, és csodálatos volt azt látni, hogy Jézus tárt karokkal vár, ezzel fejezve ki, hogy szeret engem.”

 

Az új templom felszentelési szertartására március 10-12 között kerül sor.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.