Sajtóközlemény

A Franciaországi Párizs templom hamarosan megnyílik a nagyközönség előtt

 

A nagyközönség is meghívást kapott Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza első franciaországi templomának megtekintésére. Az egyházi vezetők bejelentése értelmében a Franciaországi Párizs templom kapui megnyílnak a nagyközönség előtt. A létesítmény 2017. április 22-től 2017. május 13-ig, a vasárnapok kivételével minden nap ingyenesen megtekinthető.

A nyílt napok előtt néhány héttel már előre le lehet majd foglalni a helyeket a templeopenhouse.lds.org weboldalon.

A Le Chesnay-ben található templomot hivatalosan 2017. május 21-én, vasárnap szentelik majd fel. Ezt megelőzően, 2017. május 20-án, szombaton egy zenés-táncos kulturális ünnepségre kerül majd sor, amelyen mormon fiatalok szerepelnek.

Thomas S. Monson, az egyház elnöke 2011 júliusában jelentette be az egyház azon szándékát, hogy Párizs külső részén templomot épít.

Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól az egyházi létesítményektől, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításait erősítik meg a házasságon, a keresztelésen és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. Az egyháznak jelenleg 152 működő temploma van világszerte, és további 25 került bejelentésre vagy áll építés alatt, a Franciaországi Párizs templomot is beleértve.

A templomok céljával és az utolsó napi szentek számára betöltött jelentőségével kapcsolatosan további információ található a következő weboldalon: http://www.mormon-sajtoszoba.hu/cikkek/templomok

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.