Sajtóközlemény

A Légy a világ világossága karácsonyi kezdeményezés a krisztusi szolgálatra buzdít

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai (mormonok) és barátai világszerte arra buzdítják az embereket, hogy e karácsonyi időszak során Jézus Krisztus életének megünneplésére szolgálati lehetőségekben vegyenek részt. A Légy a világ világossága karácsonyi kezdeményezés világméretű hallgatósághoz jut majd el a 2017. november 24., péntektől karácsony napjáig, azaz december 25-ig tartó időszakban.

A második éve tartó Légy a világ világossága karácsonyi kezdeményezés középpontjában Jézus Krisztus világossága, vagyis a „világ világossága” (János 8:12) megosztása és megünneplése áll. A Szabadító kijelentette: „Ti vagytok a világ világossága” (Máté 5:14). 

„Amint követjük a Szabadító példáját, valamint úgy élünk, ahogyan Ő élt és tanított, akkor ez a világosság fog égni bennünk, és megvilágítja az utat mások számára is” – mondta az egyház elnöke, Thomas S. Monson elnök egy általános konferenciai beszédben 2015 októberében.  

Médiaeszközök

Az egyház országos kommunikációs oldalain – a jezuskrisztusegyhaza.hu-n illetve a mormon.org oldalakon – online megosztásra alkalmas tartalmak, valamint egy új, inspiráló rövidfilm is elérhető 33 nyelven. Az országos oldalakról letölthető 25 módon, 25 napon át elnevezésű adventi szolgálati naptár arra buzdítja az embereket, hogy kövessék Krisztus tanításait e karácsonyi időszak során.

    

Az Európa Területhez tartozó 30 országos kommunikációs oldal napi mémeken, szolgálati ötleteken és rövidfilmeken keresztül mutatja majd be a szolgálat módjait és a Szabadító tanításait. Ezek a tartalmak 23 nyelven lesznek elérhetőek.

A fő rövidfilm lejátszható/letölthető verziója elérhető a jezuskrisztusegyhaza.hu-n és a mormon.org oldalakon. A megosztható tartalmak felkerülnek a közösségi média oldalakra, például a Facebookra és a Twitterre. A közösségi médiát használókat arra buzdítjuk, hogy a #LIGHTtheWORLD vagy a #légyaVILÁGVILÁGOSSÁGA hesteggel ellátva osszák meg élményeiket.

A kezdeményezés háttere

Az elmúlt években az egyház a karácsonyi és húsvéti időszakokhoz kapcsolódó internetes kampányokat finanszírozott. A karácsonyi kampány az Ő az ajándék elnevezésű kezdeményezéssel vette kezdetét 2014-ben. Ezt követte a Szabadító született elnevezésű kampány 2015-ben. A húsvéti időszak eddigi kampányai a Neki köszönhetően, az Ő él, a Kövesd Őt, és A Békesség hercege elnevezésű kezdeményezések voltak.  Ezen kezdeményezések emberek millióihoz jutottak el világszerte.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.