Sajtóközlemény

A misszionáriusoknak mostantól több lehetőségük van a családjukkal való kommunikációra

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége bejelentette a teljes idejű misszionáriusok és családjuk közti kommunikációra vonatkozó megújult irányelveket.

Letölthető rövidfilm: Interjú Uchtdorf elderrel

Az új irányelvek azonnali hatálybalépésével a misszionáriusok a heti felkészülési napok alkalmával a postai levelek és ímélek mellett már SMS-ben, illetve online üzeneteken, telefonhívásokon és videóhívásokon keresztül is kommunikálhatnak a családjukkal. Korábban a misszionáriusok elsődlegesen levélben és ímélben tartották velük a kapcsolatot. Lásd az egyházi vezetőknek szóló a hivatalos értesítést.

„A misszionáriusi szolgálat fontos része a családdal való rendszeres kapcsolattartás – áll az Első Elnökség nyilatkozatában. – Eme változtatás egyik fő célja a családtagok bátorítása arra, hogy váljanak még inkább részeseivé a misszionáriusuk erőfeszítéseinek és tapasztalatainak.”

Ezen új irányelvek részeként arra kérik a misszionáriusokat, hogy legyenek tekintettel a társukra, amikor meghatározzák a telefon- és videóhívások hosszát. Ezen felül, a napi misszionáriusi napirend megzavarását elkerülendő a családtagokat arra kérik, hogy ne ők kezdeményezzék a beszélgetéseket, hanem várjanak arra, hogy a misszionárius felvegye velük a kapcsolatot a heti felkészülési nap során. Ha a misszionárius szülei nem egy helyen élnek, velük külön-külön is fel lehet venni a kapcsolatot.

A technika fejlődésének köszönhetően, a kommunikáció elenyésző vagy semmilyen költséggel nem jár majd. Az olyan helyeken, ahol nincs hozzáférésük számítógépekhez vagy telefonokhoz, a misszionáriusokat arra buzdítják, hogy az eddig használt módokon tartsák a kapcsolatot.

„Arra biztatjuk a misszionáriusokat, hogy az általuk választott jóváhagyott módon hetente kommunikáljanak a családjukkal – mondta Dieter F. Uchtdorf elder, a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja, és a Misszionáriusi Végrehajtó Tanács elnöke. – Ez a körülményeknek, a helynek és a heti beosztásnak megfelelően eltérő lehet. Nem várjuk el, hogy minden misszionárius hetente beszélgessen a szüleivel telefonon vagy videóhívás formájában. A kommunikáció pontos részleteinek meghatározását a misszionáriusra bízzuk, aki eldöntheti, mi felel meg legjobban a személyes szükségleteinek.”

 

A heti beszélgetéseken túl a misszionáriusokat arra buzdítják, hogy vegyék fel a kapcsolatot a családjukkal olyan különleges alkalmakkor, mint a karácsony, az anyák napja, az apák napja, a szülők születésnapja, valamint egyéb kulturálisan jelentős ünnepek.

Uchtdorf elder elmondta, hogy az új irányelvek számos egyéb előnnyel is bírnak, mint például a különböző családi körülményekhez való alkalmazkodás, valamint azon misszionáriusok támogatása, akikre pozitív hatással lehet az otthoniakkal való gyakoribb kapcsolattartás.

Jelenleg több mint 65 000 misszionárius szolgál világszerte különböző országokban és kultúrákban Jézus Krisztus képviselőjeként. Teljes idejű szolgálatuk során az evangéliumot tanulmányozzák, és annak életeket megváltoztató tantételeit tanítják azoknak, akik érdeklődnek iránta. A fiatal férfiak legkorábban 18 éves koruktól, 24 hónapon keresztül, míg a fiatal nők legkorábban 19 éves koruktól, 18 hónapon keresztül szolgálnak. Mások szolgálata és az önfeláldozásuk eredményeképpen értékes, életet átformáló élményekre tesznek szert.

„Szeretjük a misszionáriusokat, és tudjuk, hogy az Úr értékeli az önzetlen szolgálatukat – mondta Uchtdorf elder. – A továbbiakban is igyekszünk megtalálni a legjobb módokat arra, hogy segítsük őket és a családjukat a szolgálatuk ideje alatt.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.