Sajtóközlemény

A vallászabadsággal kapcsolatos bejelentés főbb pontjainak összegzése

 

  1. Az egyház támogatni fogja az olyan törvényi kezdeményezéseket, melyek a lakhatás, a munkaügy és néhány egyéb olyan területen biztosítanának védelmet az LMBT személyeknek, ahol ez a védelem nem áll fenn, miközben arról is gondoskodnának, hogy ne sérüljön a vallásszabadság.
  2. Az egyház azt vallja, hogy a hazánkban [az USA-ban] tapasztalható éles szembenállás és jelenlegi kulturális megosztottság leküzdéséhez a „mindenkit megillető méltányosság” elve a legjobb eszköz, amely az LMBT személyek ésszerű védelmének kiegyensúlyozására törekszik, miközben a kulcsfontosságú vallási jogokat is védelmezi.  
  3. Az egyházat aggodalommal tölti el a vallásszabadság eróziója. Amikor a vallásos embereket nyilvánosan megfélemlítik, megtorlások érik őket, lemondatják őket az állásukról, vagy személyes veszteségeket kell elszenvedniük amiatt, hogy felemelték a szavukat a közéletben, adományt tettek egy ügy javára, vagy részt vettek egy szavazáson, annak a demokráciánk a vesztese. Ez éppen olyan helytelen, mint az LMBT személyek ellen irányuló üldöztetés vagy megtorlás.
  4. A vallási- és melegjogok közötti kiegyensúlyozott megközelítésre vonatkozó jelen felhívás nem jelent változást vagy módosulást az egyház tanaiban. Jelenti viszont az emberek összehozásának vágyát a kölcsönösen tiszteletteljes párbeszéd elősegítése érdekében ebben az igen kiélezett országos vitában.
  5. E megközelítést alkalmazva előfordulhat, hogy egyik fél sem ér el mindent, amit szeretne. Meg kell tanulnunk együtt élni másokkal, akikkel nem azonosak a hitelveink és az értékrendünk. 

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.