Sajtóközlemény

Az általános konferencia egyesíti az egyháztagokat 
és a vezetőket világszerte

Az egyháztagoknak lehetősége lesz arra, hogy meghallgassák a világ számos részéről érkező általános felhatalmazottak és segédszervezeti vezetők üzeneteit. Akárcsak maguk az egyháztagok, ezek a vezetők is a világ különböző pontjairól érkeznek. Az Európa Területről nyolc általános felhatalmazott vesz részt az eseményen.

Dieter F. Uchtdorf elnök Németországban nőtt fel, és 2004-ben rendelték el a Tizenkét Apostol Kvórumába. Később, 2008-ban Thomas S. Monson elnök elhívta második tanácsosnak az Első Elnökségbe.  A Hetvenek első és második kvórumában is szolgált hetvenesként, valamint a Hetvenek Kvórumának Elnökségében

Gérald Caussé püspök a franciaországi Bordeaux-ban született, és 2008-ban hívták el a Hetvenek Első Kvórumába. 2012-ben hívták el, hogy Gary E. Stevenson elnöklő püspök első tanácsosaként szolgáljon. 

José A. Teixeira elnök Portugáliában, Vila Realban született, és jelenleg az Európa Terület elnökeként szolgál. Ezt megelőzően a Brazíliai Sao Pauló Déli Misszió elnökeként szolgált, mielőtt 2008-ban támogatták a Hetvenek Első Kvórumába. Területi hetvenesként is szolgált az Európa Nyugati Területen.

Patrick Kearon elder az angliai Carlisle-ban született. Mielőtt 2010-ben elhívták a Hetvenek Első Kvórumába, az Európa Nyugati Területen szolgált területi hetvenesként. Jelenleg Teixeira elder első tanácsosa az Európa Terület Elnökségében.
David S. Baxter elder a Skóciai Stirlingben született. Területi hetvenesként szolgált, mielőtt 2006-ban elhívták a Hetvenek Első Kvórumának tagjává.

Jörg Klebingat elder Németországban, Zweibrückenben született. Mielőtt 2014 áprilisában elhívták a Hetvenek Első Kvórumába, az Ukrajnai Kijev Misszió elnökeként szolgált. 

Erich W. Kopischke elder a németországi Elmshornban született. Mielőtt 2007-ben támogatták volna a Hetvenek Első Kvórumába, az Egyházi Oktatási Szervezet koordinátoraként Németországban, a Németország Berlin Misszió elnökeként, valamint területi hetvenesként szolgált.

Francisco J. Viñas elder a spanyolországi Sevillában született. 1996-ban elhívták a Hetvenek Második Kvórumának tagjává, majd 1998-ban a Hetvenek Első Kvórumának tagjává. Viñas elder az uruguay-i és spanyolországi Egyházi Oktatási Szervezet igazgatójaként és koordinátoraként szolgált, továbbá az Argentínai Salta Misszió elnökeként, és területi felhatalmazott hetvenesként. 

Per G. Malm elder a svédországi Jönköpingben született. Mielőtt 2010-ben elhívták a Hetvenek Második Kvórumának tagjává, Malm elder az Európa Területen szolgált területi hetvenesként, valamint a Norvégiai Oslo Misszió elnöke is volt. 

Gérald Caussé elder, aki az elnöklő püspökség első tanácsosa, egy évvel ezelőtt, 2013 októberében a 183. félévi általános konferencián a világ különböző részein élő utolsó napi szentekhez beszédet intézett, a következő címmel: Nem vagytok többé idegenek. Caussé püspök arról beszélt, hogyan segített neki és családjának az általános felhatalmazottként való elhívása „méltányolni azt, hogy Isten népének egységessége világszerte mennyire valós és kézzelfogható”. 

„Az elhívásomból adódóan sok országban jártam, ahol látogatásaim során kiváltságomban állt számos gyűlésen elnökölni. Amikor a különféle gyülekezetekre tekintek, gyakran látom, hogy az ott lévő egyháztagok számos különböző országot, kultúrát és nyelvet képviselnek. Az evangélium ezen adományozási korszakának egyik csodálatos jellege az, hogy nem korlátozódik egy bizonyos földrajzi területre vagy nemzetre. Globális és egyetemes” – mondta Caussé püspök. 

Az egyház világszerte több mint 15 millió taggal rendelkezik. Ebből 8,6 millió egyháztag él  az Amerikai Egyesült Államokon kívül, Európában pedig összesen félmillió egyháztag van. 

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.