Sajtóközlemény

Az egyház önkéntesei segítenek az árvízi védekezésben

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza a helyi hivatalos szervekkel karöltve nyújt segítséget a természeti katasztrófától sújtott közösségeknek világszerte.

Ennek megfelelően az egyház 46 hazai önkéntese segítette a budapesti Dagály strandfürdőnél elrendelt árvízvédelmi munkálatokat június 8-an szombaton. A Mormon Segítő Kezek sárga mellényét viselő egyháztagok a katasztrófavédelmi szakemberekkel és a többi lelkes önkéntessel közösen erősítették a strand – és ezáltal Budapest - területét védő ideiglenes gátat.

A sárga mellényeken kívül ásókkal, lapátokkal, gumicsizmákkal és kesztyűkkel felszerelkezett segítők csapata élénk érdeklődést váltott ki a helyszínen munkálkodó sorstársakból. A férfiakból, nőkből, fiatalokból és felnőttekből álló csapat reggeltől délutánig segített a homokzsákok töltésében és rakodásában, de közülük mintegy tucatnyian később is a helyszínen dolgoztak.

Ez a szervezett segítségnyújtás csupán egy része volt az egyháztagok országszerte tapasztalható hozzájárulásának: számosan egyénileg vettek részt a gátak megerősítését célzó munkálatokban,  illetve a kimerült önkéntesek élelmezésében.

Az egyház hálás mindazok erőfeszítéséért, akiknek lehetősége volt részt venni ebben a munkában, akár csapatban, akár egyénileg. Ezek az egyháztagok a kihívások közepette is tanúságát adták a hitüknek, ama szentírásnak megfelelően, mely szerint „ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.” (Mt 7:25)

Az árhullám levonulását követően az egyház természetesen további segítségnyújtást szervez az árterületek megtisztítására.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.