Sajtóközlemény

Az egyház a „Meet the Mormons” bevételének egy részét az Amerikai Vöröskeresztnek adományozza

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza UNSZ Szeretetszolgálata csütörtökön 1,8 millió dollárt adományozott az Amerikai Vöröskeresztnek a „Meet the Mormons” című film bevételéből. Gary E. Stevenson, az egyház elnöklő püspöke egy Salt Lake Cityben megrendezett eseményen adta át a csekket az Amerikai Vöröskereszt Emberbaráti Szolgáltatások igazgatójának, Cliff Holtznak.

„[Az Amerikai Vöröskereszttel] régóta fennálló kapcsolatunk miatt – mondta Stevenson püspök – úgy döntöttünk, hogy amikor megjelenik a Meet the Mormons, a film nettó bevételét az Amerikai Vöröskeresztnek fogjuk adományozni. A film sikere minden várakozást felülmúlt.”

A dokumentum-játékfilmet 2014. október 10-én mutatták be és országszerte több mint 400 moziban vetítették.

A „Meet the Mormons” több mint 100 helyszínen volt a ranglista elején, teltházas előadásokkal az ország több részén, beleértve New York Cityt, Detroitot, Miamit, Salt Lake Cityt, Las Vegast, Dallast, Phoenixet és több helyszínt Kaliforniában.

„Senki sem tudja úgy mozgósítani az embereket, amikor segítségre van szükség, mint az UNSZ egyház” – mondta Gail J. McGovern, az Amerikai Vöröskereszt elnök-vezérigazgatója, amikor arról beszélt, hogy az egyház hogyan lépett akcióba oly sokszor, amikor katasztrófa sújtotta a világ valamely területét.

Heidi Ruster, a Vöröskereszt utahi térségének vezérigazgatója azt is megjegyezte, hogy az egyház nemcsak Utahban, de az egész világon is tevékeny partnerük volt mindeddig. „A Meet the Mormons nettó bevételének adománya meglepetés volt idén az egyháztól – mondta. – Nagyon hálásak vagyunk érte.”
Az egyház már a kezdetekben bejelentette, hogy a film nettó pénztári bevétele az Amerikai Vöröskereszt javát fogja szolgálni. Az Amerikai Egyesült Államokban eladott jegyek összbevétele valamivel több mint hatmillió dollár volt, ezzel a film bekerült minden idők 40 legsikeresebb dokumentumfilmje közé. A vetítési és forgalmazási költségek levonása után a nettó bevétel valamivel 1,8 millió dollár alatt volt. Az egyház kereken 1,8 millió dollárt adományozott a Vöröskeresztnek.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.