Sajtóközlemény

Az egyház vezetőinek álláspontja tanról és kérdésekről

Istennek a gyermekei boldogságára és örök fejlődésére vonatkozó tervében a papság áldásai egyaránt elérhetőek a férfiak és a nők számára.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza az alábbi közleményt adta ki az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvórumának Tanácsa részéről.

AZ UTOLSÓ NAPOK SZENTJEINEK JÉZUS KRISZTUS EGYHÁZA

AZ ELSŐ ELNÖKSÉG HIVATALA

47 EAST SOUTH TEMPLE STREET, SALT LAKE CITY, UTAH 84150-1200

2014. június 28.

Istennek a gyermekei boldogságára és örök fejlődésére vonatkozó tervében a papság áldásai egyaránt elérhetőek a férfiak és a nők számára. Kizárólag férfiak kerülnek elrendelésre a papsági hivatalokban való szolgálatra. Az egyházban minden szolgálatnak egyforma értéke van Isten szemében. Mélységes hálánkat fejezzük ki az utolsónapiszent nők és férfiak millióiért, akik készségesen és hathatósan szolgálják Istent és az Ő gyermekeit.  Ők a hitük és szolgálatuk eredményeképpen felfedezték, hogy az egyház a lelki táplálás és növekedés helye.

Megértjük, hogy időről időre az egyháztagoknak kérdéseik merülnek fel az egyház tanával, történelmével vagy gyakorlatával kapcsolatban. Az egyháztagoknak mindig szabadságukban áll feltenni e kérdéseket és buzgón keresni a nagyobb tudást.  Különleges aggodalmat érzünk azonban az olyan tagok miatt, akik elhatárolják magukat az egyházi tantól vagy gyakorlattól, és szószólóként arra buzdítanak másokat, hogy kövessék őket.

Az egyszerű kérdésfeltevés soha nem jelentett hitehagyást. A hitehagyás az egyház és annak hithű vezetőivel ismétlőlegesen és nyilvánosan szembeszegülő, világos, nyílt és szándékos cselekedet, vagy pedig a kapott tanács ellenére való kitartás a hamis tanok tanítása mellett.

AZ UTOLSÓ NAPOK SZENTJEINEK JÉZUS KRISZTUS EGYHÁZA ELSŐ ELNÖKSÉGE ÉS A TIZENKÉT APOSTOL KVÓRUMÁNAK TANÁCSA

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.