Sajtóközlemény

Az egyház bejelenti a missziók módosítását

A Mormon sajtószoba októberben tudósított arról, hogy Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza módosítja 421 missziójának számát, hogy jobban illeszkedjenek a világ minden részének igényeihez. Az egyház a mai napon 19 misszió esetében a területhatár módosítását, valamint öt új misszió létrehozását jelenti be. A változtatások következtében 407 misszió lesz.

2018. júliusában a következő missziók nyílnak meg:

Brazília Rio de Janeiro Dél

Elefántcsontpart Yamoussoukro

Nigéria Ibadan

Fülöp-szigetek Cabanatuan

Zimbabwe Bulawayo

Az egyház továbbá a következő 19 misszió területhatárait módosítja, és olvasztja őket egybe szomszédos missziókkal 2018 júliusában:

Ausztrália Sydney Észak

Bulgária Szófia

Kalifornia Modesto

Kalifornia San Fernando

Anglia London Dél

Görögország Athén

Illinois Chicago Nyugat

Mexikóváros Obregón

Mexikó Reynosa

Mississippi Jackson

New York New York Dél

Ohio Cleveland

Portugália Porto

Románia/Moldova

Oroszország Szamara

Spanyolország Malaga

Ukrajna L’viv

Utah Logan

Washington Federal Way

A misszióhatárok változásai megszokottak. Amióta Thomas S. Monson elnök 2012-ben bejelentette a misszionáriusi szolgálat korhatárának megváltoztatását, az egyház 76 új missziót hozott létre, hogy teret adjon annak az ugrásszerű fejlődésnek, mely során a misszionáriusok száma néhány év alatt 58 000-ről 88 000-re növekedett. Az első hullámot követően a misszionáriusok száma körülbelül 68 000-re állt vissza, ahogy arra előzőleg számítottak.

A kevesebb misszionárius nemcsak azt jelenti, hogy kevesebb misszióra van szükség, hanem hogy megnőtt a misszionáriusok stratégiai elhelyezésének fontossága a világ szükséget látó területein; ezért is jött létre öt új misszió.

„Szeretnénk, ha a misszionáriusok a lehető legjobb helyen és helyzetben lennének, hogy segítsenek az embereken, akár Jézus Krisztus evangéliumának megosztásával, akár közösségi szolgálattal – mondta Brent H. Nielson elder, általános felhatalmazott hetvenes, aki a Misszionáriusi Osztály vezérigazgatója. – A Szabadító által lefektetett minta, hogy hatással legyünk az egyének életére, egyénről egyénre, a világon mindenütt, folyamatos tervezést és szervezést igényel.”

“A missziók egybeolvadásának részletei a misszióelnököktől érkeznek majd a misszionáriusok szüleihez az érintett missziókban.”

Látogass el a Church News oldalára (e forrás elsősorban az utolsó napi szenteket szolgálja) az új misszióelnökök feladatlistájáért.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.