Sajtóközlemény

Az Első Elnökség menekültekkel kapcsolatos nyilatkozata

A média részéről a közelmúltban megnyilvánuló érdeklődés nyomán Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége a következő nyilatkozatot tette közzé a menekültekkel kapcsolatban:

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjaiként mélyen elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a két nagy parancsolatnak – az Isten iránti szeretetnek, valamint a felebarátaink iránti szeretetnek – megfelelően éljünk.  Hatalmas örömet érzünk Isten minden gyermekének megsegítésekor, bárhol éljenek is ezen a világon.

Ebből következően nagy aggodalommal és együttérzéssel kísérjük figyelemmel annak a több mint 70 millió embernek az elkeserítő helyzetét világszerte, akik elmenekültek otthonaikból, hogy nyugalomra leljenek az erőszak, a háborúk vagy a vallási üldöztetés elől.

Arra biztatjuk az egyház tagjait és barátait, hogy helyénvaló és törvényes módokon reagálva segítsenek befogadó közösségeket létrehozni, önként felajánlva az idejüket, tehetségeiket és barátságukat azoknak az egyéneknek és családoknak, akik most illeszkednek be a társadalmainkba.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.