Sajtóközlemény

Az Európa Terület új elnöksége

Az egyház világméretű igazgatását 26 földrajzi területre osztva végzik. Napjainkban az Európa Területen az egyház összesen 485 403 tagot számlál. Az egyház ezen a területen 39 országban vagy körzetben van jelen, összesen 1449 gyülekezettel, 42 misszióval és 11 működő templommal. Az egyház legfőbb irányítótestülete, az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma igazgatása alatt az új területi elnökség lelki és igazgatási útmutatást nyújt majd az egyház vezetőinek és tagjainak.

José Teixeira eldert 2008. április 5-én támogatták a Hetvenek Első Kvórumának tagjaként. Legutóbbi megbízatását az Európa Területi Elnökség második tanácsosaként végezte. Üzleti tanulmányai végeztével könyvelői és közgazdász diplomát szerzett. Mielőtt elhívták volna teljes idejű egyházi szolgálatára, nemzetközi kontrollerként dolgozott az egyház számára, ahol számos területi iroda felügyeletével volt megbízva Európa- és Afrika-szerte. Korábbi elhívásait tekintve teljes idejű misszionáriusként, cövekelnökként, misszióelnökként, az előző Európa Nyugati Területben pedig 1997 és 2005 között területi hetvenesként szolgált. 1961. február 24-én született a portugáliai Vila Realban. 1984-ben elvette feleségül Maria Filomena Lopes Teles Grilót, akivel három gyermek szülei.

Patrick Kearon eldert 2010. április 3-án támogatták a Hetvenek Első Kvórumának tagjaként. Elhívása idején az Hetvenek Harmadik Kvóruma tagjaként szolgált az Európa Területen. Tanulmányait a Közel-Keleten és az Egyesült Királyságban végezte, majd számos iparágban dolgozott, köztük az egészségügyben, az élelmiszeriparban, a gépjárműgyártásban és a szállítmányozás területén. Társadalmi munka keretében szolgált különféle jótékonysági, iskolai, vállalati és egyetemi testületekben. Kearon elder számos egyházi elhívást is teljesített. Volt egyházközségi segédírnok, a Fiatal Férfiak elnöke, a püspök tanácsosa, gyülekezeti elnök, cövekelnök, és 2005-től 2010-ig területi hetvenes. Kearon elder 1961. július 18-án született Angliában, a Cumberland tartomány Carlisle nevű városában. 1991-ben vette feleségül Jennifer Carole Hulmét. Négy gyermekük született, akik közül az egyik elhunyt.

Kent F. Richards eldert 2009. április 4-én támogatták a Hetvenek Második Kvóruma tagjaként. Az Európa Területbe való elhívása előtt a Chile Terület elnökségében szolgált második tanácsosként. Richards elder természettudományi alapdiplomát és orvosi diplomát szerzett a Utah Egyetemen. Dolgozott sebészként és a utahi Salt Lake Cityben található UNSZ Kórház sebészi osztályának elnöke is volt. Szolgált továbbá az Intermountain Egészségügyi Intézmény alelnökeként, valamint annak testületi és végrehajtói bizottsági tagjaként. A Utah Egyetem klinikai sebészprofesszoraként is dolgozott. Richards elder számos egyházi elhívásban szolgált, köztük teljes idejű misszionáriusként, püspökként, cserkészparancsnokként, cövekelnökként és misszióelnökként. Richards elder 1946. februrár 25-én született a Utah állambeli Salt Lake Cityben. 1968 augusztusában vette feleségül Marsha Gurrt, akivel nyolc gyermekük született.

Az egyház története Európában addig az első hét misszionáriusig nyúlik vissza, akik 1837-ben érkeztek Angliába, csupán hét évvel az egyház megalapítása után. Ők voltak az első olyan csoport, akiket a tengerentúlra küldtek.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.