Sajtóközlemény

Az Európa Terület új elnöksége megkezdi szolgálatát

2019. augusztus 1-jével Gary B. Sabin elder megkezdi szolgálatát Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Terület új elnökeként. Massimo De Feo elder első tanácsosként, míg Erich W. Kopischke elder második tanácsosként fog szolgálni.  Az új területi elnökséget áprilisban jelentették be.

 Az egyház igazgatását világszerte 21 földrajzi terület alapján végzik.  Az Európa Terület Elnöksége napjainkban több mint 40 ország 1300 gyülekezetének mintegy 493 970 egyháztagja, 26 missziója és egy Misszionáriusképző Központja felett elnököl.  A területen a működő, építés vagy felújítás alatt álló, illetve bejelentett templomok száma 15.  Az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvórumának irányítása alatt az új területi elnökség lelki és adminisztratív iránymutatást nyújt majd az egyház e területén élő vezetőknek és egyháztagoknak.

Gary B. Sabin eldert 2016. április 2-án támogatták Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza általános felhatalmazott hetveneseként.   Legutóbbi megbízásában az Európa Terület Elnökségének első tanácsosaként szolgált.  

Sabin elder számos egyházi elhívásban szolgált, többek között teljes idejű misszionáriusként a Hollandia-Belgium Misszióban, továbbá püspökként, cövekelnökként és területi hetvenesként.

Sabin elder 1954. április 7-én született a Utah állambeli Provóban. A Stanford Egyetemen szerzett igazgatásszervezői mesterdiplomát, a Brigham Young Egyetemen pedig pénzügyi alapdiplomát.  Pályafutása során a kereskedelmi ingatlanokra összpontosított a New York-i tőzsdén jegyzett két vállalatának alapítójaként, elnökeként és ügyvezető igazgatójaként.  Alapítója a Sabin Gyermekjólléti Alapítványnak, amely harmadik országbeli gyermekeknek nyújt egészségügyi ellátást.  1976 augusztusában feleségül vette Valerie Purdyt, akivel hat gyermekük született.

Massimo De Feo eldert a 2016. április 2-án támogatták általános felhatalmazott hetvenesként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Az elhívása idején a Hetvenek Harmadik Kvórumának tagjaként szolgált az Európa Területen. De Feo elder számos egyházi elhívásban szolgált már, többek között teljes idejű misszionáriusként az Olaszország Róma Misszióban, gyülekezeti elnökként, kerületi elnökként, püspökségi tanácsosként, főtanácstagként, cövekelnökként és területi hetvenesként.

A teljes idejű misszionáriusi szolgálatát követően a nemzetközi kapcsolatok területén kezdte meg pályafutását, amikor is az Egyesült Államok Külügyminisztériuma állást ajánlott neki, majd Olaszország diplomáciai küldöttjévé nevezte ki. Több mint 30 éves szolgálatot követően legutóbb a Társadalombiztosító szövetségi ellátásokért felelős területi tisztviselő-helyetteseként szolgált az Európa Dél, az Észak-Afrika és a Közel-Kelet Területeket ellátva. De Feo elder 1960. december 14-én született az olaszországi Tarantóban. 1984 augusztusában vette feleségül Loredana Galeandrót. Három gyermek szülei.

Erich W. Kopischke eldert 2007. március 31-én támogatták Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza általános felhatalmazott hetveneseként.   Szolgált az Európa Terület Elnökségének első tanácsosaként (2008–2009) és elnökeként is (2009–2012).  Teljes idejű általános felhatalmazotti elhívása előtt Kopischke elder volt az Ifjúsági és Felsőfokú Hitoktatás európai koordinátora.  Pályafutása elején biztosítási alkuszként dolgozott egyéni vállalkozóként, később pedig egy országos biztosító ügyvezető igazgatója lett Németországban.  Eredetileg üzletvezetést tanult, és ebből diplomázott.

Kopischke elder számos egyházi elhívásban szolgált, többek között teljes idejű misszionáriusként a Németország München Misszióban, cövekelnökként, kerületi elnökként és gyülekezeti elnökként is.  2003-ban elhívták, hogy elnököljön a Németország Berlin Misszió felett.

Erich Willi Horst Kopischke 1956. október 20-án született a németországi Elmshornban.  1978 decemberében feleségül vette Christiane Glück-öt,   akivel hét gyermek szülei.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.