Sajtóközlemény

Az európai utolsó napi szentek az általános konferencia megtekintésére készülnek

Az általános konferencia Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza világméretű rendezvénye. Évente kétszer, április és október első hétvégéjén az egyház vezetői a világ minden tájáról Jézus Krisztusra és az Ő evangéliumára összpontosító üzeneteket osztanak meg. Az április 6-7-i, Salt Lake Cityből sugárzott konferenciai közvetítést Európában is a hívek tízezrei fogják nézni.

<p>Résztvevők gyülekeznek az általános konferencia vasárnap reggeli ülése előtt a Salt Lake Cityben található Konferencia központban 2023. október 1 én</p>
Résztvevők gyülekeznek az általános konferencia vasárnap reggeli ülése előtt a Salt Lake Cityben található Konferencia-központban 2023. október 1-én2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Az általános konferencia megáldja az életemet, mert mindig van legalább egy olyan beszéd, amelyik pont nekem szól egy konkrét helyzetben vagy megpróbáltatásban, amelyet éppen átélek” – meséli az egyház egyik Németországban élő tagja. A legutóbbi, 2023. októberi konferencián az egyház elnöke, Russell M. Nelson arra kérte a beszédét hallgatókat, hogy gondolkodjanak celesztiálisan, vagyis mennyei módon.

Egy hollandiai egyháztag ezt mondja: „A celesztiális gondolkodás számomra azt jelenti, bízzak jobban Isten időzítésében és tervében, és higgyek abban, hogy a dolgok úgy alakulnak majd, hogy a javunkra váljanak. Azt is jelenti, hogy engedjem el és helyezzem a dolgokat az Ő kezébe. Nagyon igyekszem ezen dolgozni, és ez már nagyon sok lelki békét hozott nekem.”

Egy svájci egyháztag hozzáteszi: „Mostanában azon kapom magam, hogy gyakrabban elmélkedem a döntéseim örökkévaló hatásán, és azon, hogy mi számít igazán.” A konferencia összes ülése a ChurchofJesusChrist.org honlapon kerül élő internetes sugárzásra több mint 70 nyelven. Megtekinthető lesz továbbá az általános konferencia YouTube-csatornáján, a Gospel Stream-alkalmazásban, valamint további rádiós, televíziós, műholdas és digitális csatornákon.

A közvetítést követően az üzenetek elérhetőek lesznek szöveges változatban, valamint hang- és videóanyagként számos csatornán és több mint 70 nyelven, hogy visszanézhetőek, illetve tanulmányozhatóak legyenek. E csatornák közé tartozik az Evangéliumi könyvtár, a Médiakönyvtár, az általános konferencia YouTube-csatornája, a Gospel Stream, valamint az egyházi folyóiratok.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.