Sajtóközlemény

Az Európa Terület hatása az egyházi vezetőségre

 

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (a mormonok) általános konferenciáján hat új vezetőt jelentettek be, akik mind az egyház Európa Területéről származnak. Ketten általános felhatalmazottként fognak szolgálni, ami egy életük végéig tartó feladat, a másik négy pedig 5 évre szóló elhívást kapott. A felelősségeik eltérnek egymástól, de mindegyik a Szabadító, Jézus Krisztus példájának követésére ösztönöz az istentiszteletek és a tanításait példázó családok nevelésén keresztül.

 

 

 

Patrick Kearon eldert arra kérték, hogy szolgáljon a Hetvenek Első Kvórumában, míg Per G. Malm eldert arra, hogy szolgáljon a Hetvenek Második Kvórumában.

Patrick Kearon elder

Patrick Kearon (48) a Hetvenek Harmadik Kvórumában szolgált az Európa Nyugati Területen, amikor elhívták, hogy szolgáljon a Hetvenek Első Kvórumában.

Kearon elder a Közel-Keleten és az Egyesült Királyságban végezte tanulmányait. Eddig az Egyesült Királyságban, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Államokban élt és dolgozott, többek között az egészségügyben, az élelmiszeriparban, a gépjárműiparban és szállítmányozási területeken. Saját kommunikációs tanácsadó céget vezet.Társadalmi munkában szolgált különféle jótékonysági, iskolai, vállalati és egyetemi testületekben.

Kearon elder, miután 1987. karácsony szent estéjén csatlakozott az egyházhoz számos egyházi elhívásban szolgált. Volt többek között egyházközségi segédírnok, egyházközségi Fiatal Férfiak elnöke, püspökségi tanácsos, gyülekezeti elnök és cövekelnök.

Patrick Kearon 1961. július 18-án született Angliában, Cumberland tartomány Carlisle nevű városában. 1991-ben feleségül vette Jennifer Carole Hulmét. Négy gyermekük született, akik közül az egyik elhunyt. A Kearon család az angliai Somersetben él.

Per G. Malm elder

Per G. Malm (61) a Hetvenek Harmadik Kvórumában szolgált az Európa Nyugati Területen, amikor elhívták, hogy szolgáljon a Hetvenek Második Kvórumában.

Malm elder 11 évig vezette a saját ingatlanügynökségét. 1980-ban kezdett az egyháznak dolgozni, mint regionális ingatlanügyi igazgató. Amikor 2003-ban elhagyta az egyházi munkakörét a világi ügyekért felelős igazgató volt Európában.Nemrégen pedig üzleti tanácsadóként ment nyugdíjba. Malm elder üzleti és népjogi diplomát szerzett Svédországban a Göteborgi Egyetemen, a svéd jogi diplomáját (LLM) pedig a Lund Egyetemen szerezte meg.

Malm elder számos egyházi elhívásban szolgált. Többek között volt teljes idejű misszionárius a Svédországi Stockholm Misszióban, cövek misszióelnök, gyülekezeti elnök, főtanácstag, misszióelnöki tanácsos, cövekelnöki tanácsos, cövekelnök, főpapok csoportjának vezetője, misszióelnök és Svédország közönségkapcsolati igazgatója.

Per Gosta Malm 1948. szeptember 12-én született a svédországi Jönköpingben. 1969 októberében vette feleségül Ingrid Agneta Karlssont a Svájci Bern templomban. Nyolc gyermek szülei. Malm elder és nőtestvér Svédországban, Göteborgban él.

A Utah állambeli Salt Lake Cityben megrendezett hivatalos eseményen négy további vezetőt hívtak el Walesből, Angliából, Németországból és Svédországból, mivel az egyház lélekszáma egyre növekszik Európában.

R. (Sonny) DONALDSON (52) Wales, Denbigshire; koordinátor, Egyházi Oktatási Szervezet; jelenleg első tanácsosként szolgál az Angliai Misszionáriusképző Központban; egykori püspök, főtanácstag, cövekelnökségi tag és cövekelnök. Felesége Christine; négy gyermekük van.

CHRISTIAN FINGERLE (42) Németország, Usingen; Egyházi Oktatási Szervezet területi igazgató; jelenleg egyházközségi misszióvezetőként szolgál; egykori püspök, gyülekezeti elnökségi tag, gyülekezeti elnök, főtanácstag és cövekelnök. Felesége Sibylle Evelyn; öt gyermekük van. 

R. INGVAR OLSSON (61) Svédország, Haninge; templomi feljegyzésrögzítő, Svédországi Stockholm templom; jelenleg családtörténeti tanácsadóként szolgál; egykori püspök, főtanácstag, regionális képviselő, cövekelnökségi tag és cövekelnök. Felesége Barbro Anita Kristina; tíz gyermekük van.

CRAIG T. WRIGHT (42) Anglia, Suffolk; műveleti igazgató, Liftshare; nemrég mentették fel mint az Angliai Norwich Cövek, Corleston Egyházközség püspökét; egykori püspök, főtanácstag és cövekelnök. Felesége Joanne Marie; négy gyermekük van.

A következő három vezetőt felmentették szolgalatukból, mert befejezték az Európa Területen végzett megbízásukat: Frerich J. Görts elder, Christian H. Kleijweg elder és Johann A. Wondra elder.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.