Sajtóközlemény

Az Olaszországi Róma Cövek a földrengést követően készen áll a segítségnyújtásra

Megjelent: 2009. április 8., szerda Egyháztagokat is sújtott a Közép-Olaszországot megrázó pusztító földrengés. Jóllehet három egyháztag családja is elvesztette otthonát a katasztrófa során, viszont egyetlen egyháztag vagy misszionárius sem sérült meg a 6,3-es erősségű földrengésben.
Az Associated Press jelentése szerint az április 6-án bekövetkező földrengés a Közép-Olaszországban található L’Aquila városát és a környező falvakat sújtotta leginkább mintegy 600 négyzetkilométeres területen. A rengések földig rombolták az épületeket. Hatalmas háztömbök váltak törmelékké. Olaszországban 30 éve nem volt ekkora földrengés. „Még mindig érezni az utórengéseket -- nyilatkozta a Church News-nak Jeffrey Acerson elnök, az Olaszországi Róma Misszió elnöke, április 8-án. Magas az eltűntek száma.” L’Aquila városát, mely Rómától 120 kilométerre fekszik északkeleti irányban, mintegy 70 ezren lakják.
Az Olaszországi Róma Cövekhez tartozó L’Aquila Gyülekezet gyülekezeti háza is megsérült a földrengés során. Acerson elnök elmondása szerint megrepedeztek a falai. Az épületet bezárták, és egyelőre használaton kívülre helyezték. A földrengés sújtotta területeken szolgáló misszionáriusokat áthelyezték más városokba. Időközben az Olaszországi Róma Cövek vezetői Massimo De Feo elnök vezetésével a helyi Vöröskereszttel együttműködve koordinálják az önkéntesek által biztosított segítségnyújtási erőfeszítéseket.
Acerson elnök azt mondta, hogy rengeteg, korábban Olaszországban szolgáló, de már hazatért misszionárius ajánlotta fel segítségét a helyi egyházi irodákon keresztül. „Nagyon felemelő érzés látni, hogy milyen sokan igyekeznek segíteni” -- nyilatkozta Acerson elnök. Az olasz hivatalos szervek azt nyilatkozták az Associated Press-nek, hogy L’Aquila térségében, a katasztrófa által sújtott 26 városban és faluban mintegy 15 000 épület rongálódott meg vagy pusztult el teljesen.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.