Sajtóközlemény

Az öltözködési normák alóli kivételeket jelentettek be a fiatal férfi misszionáriusok számára

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza kivételeket jelentett be az öltözködési normák alól a misszionáriusként szolgáló fiatal férfiak számára.

Az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma által jóváhagyott kivételek lehetőséget adnak arra, hogy a területi elnökségek bizonyos helyeken módosítsanak a misszionáriusok öltözékén, így növelve és őrizve a misszionáriusok méltóságát, biztonságát, eredményességét, megközelíthetőségét és kulturális érzékenységét, miközben megfelelően képviselik az Urat és az Ő egyházát.

„A misszionáriusi öltözék gyakran változott az idők során a helynek, a stílusnak és a szokásoknak megfelelően – jelentette ki Dieter F. Uchtdorf elder, a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja, és a Misszionáriusi Végrehajtó Tanács elnöke. – Ezek a kivételek ennek a folyamatnak a folytatásai. Minden változtatás során nagy gonddal vesszük figyelembe a Jézus Krisztus képviseletére szóló misszionáriusi elhívást, a misszionáriusaink biztonságát és egészségét, valamint azon helyek kulturális sajátosságait, ahol szolgálnak.”

A frissített irányelvek ismételt hangsúlyt fektetnek a szabványos misszionáriusi öltözékre, amely fehér inget és nyakkendőt jelent, és bizonyos helyeken zakót is. Emellett a jóváhagyott tanítási területeken a fiatal férfiak (közismert megnevezéssel: elderek) viselhetnek fehér vagy kék alkalmi inget is, nyakkendővel vagy anélkül. A területi elnökségek határozzák meg, hogy e kivételek hol lesznek érvényben. A misszionáriusokat a misszióelnökük értesíti arról, hogy a kivételek érvényesek-e az ő tanítási területükön.

Az elderek a továbbiakban is fehér inget és nyakkendőt – valamint a területüktől függően zakót is – viselnek majd a misszionáriusképző központokban, templomlátogatás során, illetve amikor vasárnapi istentiszteleteken, vezetőségi és zónakonferenciákon, keresztelőkön és egyéb egyházi gyűléseken vesznek részt.

„A misszionáriusi öltözék mindig méltóságteljességet, tiszteletteljességet és megközelíthetőséget közvetít majd, miközben a misszionáriusok betöltik azon rendeltetésüket, hogy az embereket Jézus Krisztus evangéliumáról tanítsák” – mondta Uchtdorf elder.

Ez a bejelentés a misszionáriusként szolgáló fiatal nők öltözködési normáinak 2018. decemberi frissítését követi.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.