Sajtóközlemény

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közleménye a közelgő országgyűlési választással kapcsolatban

2018. április 8-án, vasárnap országgyűlési választás lesz Magyarországon.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza pártpolitikai kérdésekben semleges álláspontot foglal el, ugyanakkor arra buzdítja tagjait, hogy tájékozódjanak a közéleti kérdésekről, és szavazzanak a választásokon.

 Az egyház nem támogat, nem népszerűsít és nem is ellenez politikai pártokat, jelölteket vagy politikai programokat.  Nem kívánja előírni tagjainak, hogy melyik jelöltre vagy pártra adják le szavazatukat. Nem törekszik arra, hogy irányítsa vagy utasítsa a kormányzati vezetőket.

Az Első Elnökség az elmúlt években számos alkalommal megfogalmazta, hogy „sokféle politikai pártban lelhetők fel az evangéliummal összhangban lévő alapelvek, az egyháztagok pedig lehetőleg olyan jelölteket keressenek, akik a legjobban testesítik meg ezen alapelveket.”

Az egyháztagok tájékozott és udvarias modorban vegyenek részt a politikai folyamatokban, tiszteletben tartva azt tényt, hogy az egyház számos különféle háttérrel és tapasztalattal rendelkező tagból áll, akiknek pártpolitikai kérdésekben eltérő véleménye lehet.

Az egyház irányelvei részletesebben ide kattintva olvashatók.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.