Sajtóközlemény

Bejelentették az Angliai Birmingham templom helyszínét

Az Úr e háza, amely 2022-ben került bejelentésre, fokozni fogja a helyi szentek „lelki lendületét"

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége közzétette az Angliai Birmingham templom helyszínét. A templom egy több mint egyhektáros földterületen fog felépülni a birminghami Sutton Coldfield városrészben, a Penns Lane 185–187. szám alatt.

<p>Az Angliai Birmingham templom leendő helyszíne</p>
Az Angliai Birmingham templom leendő helyszíne2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

A tervekben egy nagyjából ezer négyzetméteres, egyszintes templom szerepel templomszállóval és érkeztetési létesítményekkel. Az építési szándékot Russell M. Nelson, az egyház elnöke, a 2022. áprilisi általános konferencián jelentette be. „A pozitív lelki lendület növekszik, amikor a templomban hódolunk, és egyre jobban megértjük az ott elnyert áldások pompás terjedelmét és mélységét. Arra kérlek titeket, hogy ellensúlyozzátok a világi utakat azáltal, hogy a templom örökkévaló áldásaira összpontosítotok. Az ott töltött időtök az örökkévalóságra szóló áldásokat eredményez” – fogalmazott a próféta, amikor ismertette az Angliai Birmingham templom és 16 további templom tervezett építését.

Nagy-Britanniában 1837-ben vette kezdetét Jézus Krisztus visszaállított evangéliumának a prédikálása, amikor Prestonban tanítani kezdtek a misszionáriusok, köztük a Tizenkét Apostol Kvórumának két tagja. A tizenkilencedik század folyamán 52 ezernél is több megtért vándorolt ki Nagy-Britanniából, hogy csatlakozzanak Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza fő csoportjához az Amerikai Egyesült Államokban. 1870-re Utah népességének közel a fele brit bevándorlókból állt.

Az Egyesült Királyságban, ahol 315 egyházközösségben közel 187 ezer egyháztag van, az Angliai Birmingham templom lesz az egyház harmadik ilyen épülete, követve az első, 1958-ban felszentelt Angliai London templomot, illetve az 1998-ban felszentelt Angliai Preston templomot.

A templom részletes tervrajzai még kidolgozás alatt vannak. További tudnivalók, például a külső nézet, illetve az első kapavágás dátumai, később lesznek közzétéve. A beruházás vezetői az épülő templom előzetes terveit illetően továbbra is együttműködnek a helyi illetékesekkel.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza tagjai a templomokat az Úr házának, a hódolat legszentebb helyeinek tartják a földön. A templomok különböznek az egyház gyülekezeti házaitól, illetve kápolnáitól. A helyi gyülekezeti házakban mindenkit szeretettel várnak vasárnap istentiszteletre, hétköznap pedig egyéb tevékenységekre. A templomok elsődleges célja azonban az, hogy az egyház hithű tagjai szent szertartásokban vehessenek részt, amilyen például a családokat örökre egyesítő házasságkötés.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.