Vezetők életrajza

Boyd K. Packer elnök

Boyd K. Packer elnököt, a Tizenkét Apostol Kvórumának elnökét, 2008. február 3-án választották el jelenlegi pozíciójába Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Korábban, 1994. június 5-től, a Tizenkét Apostol Kvórumának ügyvezető elnöke volt. Ügyvezető elnöki szolgálata előtt a Tizenkét Apostol Kvórumában szolgált, 1970. április 9-én rendelték el apostollá. Korábban közel kilenc éven keresztül szolgált a Tizenkét Apostol Kvórumának segédeként.

Hivatását tekintve pedagógus. Pályafutása során dolgozott többek között az egyház ifjúsági és felsőfokú hitoktatásának tanfelügyelőjeként, valamint a Brigham Young Egyetem igazgatói tanácsának tagjaként.

A Weber Főiskolán tanult, majd ezt követően természettudományokból szerzett alapfokú és mester diplomát a Utah Állami Egyetemen. Később pedagógiából szerzett doktori fokozatot a Brigham Young Egyetemen.

Packer elnök 1924. szeptember 10-én született a Utah állambeli Brigham Cityben. A második világháborúban pilótaként teljesített szolgálatot a csendes-óceáni térségben.

Packer elnök szolgált az Új-Angliai Misszió elnökeként is. Számos könyv és egyéb kiadvány szerzője. Szabadidejében fest és szobrászkodik, legkedvesebb témája a madarak. Néhai feleségével, Donna Smithtel tíz gyermekük született.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.