Sajtóközlemény

Christofferson elder európai szolgálattételi körútja végén arra buzdított, hogy összpontosítsunk Jézus Krisztusra

A hat európai országban történt szolgálattételi látogatás keretében Christofferson elder egyháztagokkal, misszionáriusokkal, valamint kormánytisztviselőkkel találkozott.

D. Todd Christofferson elder – aki a Tizenkét Apostol Kvóruma tagja Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházában – 2024. március 4-én fejezte be 11 napos európai szolgálattételi látogatását Koppenhágában, ahol az egyház ott szolgáló misszionáriusaival találkozott. A hat európai országot érintő körút során Christofferon elder – akit elkísért felesége, Kathrine Christofferson – a remény üzenetét osztotta meg, és arra kérte az egyház tagjait és barátait, hogy helyezzék életük középpontjába Jézus Krisztus tanításait, és kövessék még jobban az Ő példáját.

A szolgálattételi út nagy részén – amely érintette Ausztriát, Dániát, Horvátországot, Magyarországot, Németországot és Spanyolországot – Christofferson elderhez és Christofferson nővérhez Brent H. Nielson elder is csatlakozott a Hetvenek Elnökségéből, feleségével, Marcia Nielsonnal együtt. W. Christopher Waddell püspök – aki első tanácsosként szolgál az Elnöklő Püspökségben – és felesége, Carol Waddell szintén jelen voltak a találkozók többségén. Az egyház tagjaival és misszionáriusaival tartott gyűléseken azt a felhívást intézték feléjük, hogy erősítsék meg hitüket Jézus Krisztusban, és váljanak elkötelezettebb tanítványokká.

Christofferson elder kormánytisztviselőkkel is találkozott Horvátországban és Magyarországon. Az alábbiakban olvashatók a szolgálattételi körút főbb eseményei, valamint megtekinthetők a látogatást megörökítő fényképek.

Spanyolország, Madrid

Az első gyűléseket a Madrid templom épületegyüttesében tartották 2024. február 24-én és 25-én. A szolgálattételi út ezen állomásán Rubén V. Alliaud elder, az Európa Középső Terület Elnökségének az első tanácsosa és felesége, Fabiana Alliaud is csatlakoztak a látogató általános felhatalmazottakhoz.

A hétvégén sor került egy történelmi jelentőségű gyűlésre a három spanyolországi misszióval, egy összejövetelre a fiatal felnőttek tanácsadóival az Európa Középső Terület legtöbb országából, valamint egy fiatal felnőtteknek szóló áhítatra, melyet az Európa Középső Terület összes spanyol ajkú egysége számára közvetítettek.

Vasárnap Christofferson elder egy különleges cövekkonferencián elnökölt, amelyen Madrid három cöveke vett részt. Mivel az épület befogadóképessége 1000 főre korlátozódik, e rendkívüli gyűlést az egész madridi térség számára közvetítették.

Németország, Frankfurt

Németországban Christofferson elder, Nielson elder és Waddell püspök Frankfurtban, az Európa Középső Terület központjában tartottak gyűléseket. 2024. február 28-án egy különleges áhítatra került sor, melyen a területen dolgozó valamennyi egyházi alkalmazott részt vehetett. A németországi látogatás végén Christofferson elder megtekintette és felszentelte az egyház frankfurti központjának az épületét.

Horvátország, Zágráb

2024. február 29-én Christofferson elder Horvátország fővárosába, Zágrábba utazott Nielson elderrel, valamint az Európa Középső Terület Elnökségének a második tanácsosával, Jack N. Gerard elderrel és feleségével, Claudette Gerard nővérrel, ahol egy magas szintű találkozóra került sor Horvátország kormányának kulturális és médiaügyi miniszterével és más tisztségviselőkkel.

Christofferson elder nagyrabecsülését fejezte ki a horvát kormány erőfeszítéseiért a Covid19-világjárvány alatt, amelyek lehetővé tették az egyház misszionáriusai számára, hogy utazhassanak és eljuthassanak a számukra kijelölt célállomásokra szerte Európában.

Arról is beszélt a kormányzati tisztségviselőkkel, hogyan tud az egyház és annak tagsága hozzájárulni az ország társadalmának a jobbá tételéhez. „Beszélgettünk a (horvát) kormány céljairól és érdekeiről, és világossá vált számunkra, hogy számos különböző módon együtt tudnánk működni, különösképpen azok érdekében, akik nagy szükséget szenvednek” – mondta. Később a zágrábi gyülekezeti házban sor került egy missziókonferenciára az Adria Északi Misszióval.

Magyarország, Budapest

Másnap, 2024. március 1-jén Christofferson elder, Nielson elder és Gerard elder Kiss Lászlóval, Óbuda polgármesterével találkoztak Budapesten. Az egyház egy, az óbudai kerületben vásárolt telken tervezi felépíteni a leendő Magyarországi Budapest templomot, amely az egyház első temploma lesz az országban.

{{video_01|https://youtube.com/embed/lQ7x3AZdDHs}}

A beszélgetés során Christofferson elder bemutatta az egyházat a polgármesternek, és elmagyarázta, miért tartják az utolsó napi szentek a templomot az Úr házának. A találkozó „nagyon szívélyes és eredményes volt” – monda Christofferson elder.

Az óbudai városházán tartott tárgyalás után egy különleges konferencia került megrendezésre a pesti gyülekezeti házban a Magyarország Budapest Misszióban szolgáló misszionáriusok számára. Waddell püspök szintén az országban tartózkodott, és az ezt megelőző napon megragadta a lehetőséget, hogy számos olyan intézményt meglátogasson, amelyeket az egyház az emberbaráti és jólléti erőfeszítései részeként támogat Magyarországon.

Ausztria, Bécs

A 2024. március 2–3-i hétvégén Christofferson elder Ausztria fővárosában vett részt egy konferencián az Alpesi Németajkú Misszióban szolgáló misszionáriusokkal. Ezután egy vezetőségi képzési gyűlésen elnökölt, melyre az Európa Középső Terület vezetői kaptak meghívást, és ahol a területi elnökség ugyancsak jelen volt.

Emellett Christofferson elder interjút adott az Ö1 rádiónak. Ez a rádióállomás az ORF, az osztrák állami közszolgálati műsorszolgáltató tagja. 2024. március 3-án (vasárnap) délelőtt egy különleges cövekkonferenciára került sor egy bécsi szállodában.

A cövekkonferenciát az egész ország számára közvetítették. Christofferson elder a beszédében kifejtette, hogy azok, akik „életüket összhangba hozzák Jézus Krisztus üzenetével, több örömöt fognak érezni”. Megerősítette továbbá, hogy „a bűnbánat örömöt jelent az életünkben”.

Dánia, Koppenhága

2024. március 4-én, az európai kontinensen tett szolgálattételi látogatás utolsó napján Christofferson elder Koppenhágába utazott, hogy egy különleges missziókonferenciát tartson a Dánia Koppenhága Misszióval. A gyűlésre az egyház cövekközpontjában került sor.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.