Sajtóközlemény

Christofferson elder felszólal az Egyesült Királyság parlamenti ülésén

D. Todd Christofferson elder, mormon apostol az Egyesült Királyság parlamenti ülésén (május 1-jén) beszédet intézett a befolyásos Nemzetközi vallás- vagy hitbéli szabadság pártközi parlamenti csoportjához (PPCs).

A vallási üldöztetés kihívást jelentő témájában Christofferson elder mellett felszólalt még Dr. Daniel Mark, az Amerikai Egyesült Államok Nemzetközi vallásszabadság bizottságának elnöke.  A gyűlést Jim Shannon, a befolyásos parlamenti csoport felett elnöklő parlamenti tag vezette.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának, egy világméretű vallásnak egyik vezetőjeként Christofferson elder kifejezésre juttatta vallásának arra irányuló vágyát, hogy egységre lépjenek mindazokkal a jóakaratú emberekkel, akik szembeszállnak a vallási csoportok elnyomásával.  Azt mondta: "A vallás vagy a hit elengedhetetlen eleme a társadalmi jóllétnek. A vallásszabadság kedvező hatással van nem csak a hívőkre, hanem a társadalom egészére is, akár hiszik, hogy így van, akár nem. Ezáltal, mindenkinek érdeke e szabad vallásgyakorlat körülményeinek biztosítása, attól függetlenül, hogy ők maguk hisznek-e vagy sem."

Christofferson elder azt is hozzátette: "Három nagy előnyét vélem felfedezni a szabad vallásgyakorlat támogatásának. Először, a vallásszabadság alátámasztja és megerősíti a törvény szabályait. Másodszor, a szabad vallásgyakorlat alapvető fontosságú más, sarkalatos és megbecsült szabadságok teljesüléséhez. Harmadszor, a vallás és a hit, amennyiben szabadon kifejezésre juttatható, pártolja a polgári értékeket és létfontosságú az erős, virágzó közösségek létrejöttéhez."

 

A Nemzetközi vallás- vagy hitbéli szabadság pártközi parlamenti csoportja azt kívánja tudatosítani a parlament, a média, a kormányzat és a nagyközönség tagjaiban, hogy a vallás, illetve a gondolat nemzetközi szabadsága emberi jog, és növelni kívánja az Egyesült Királyság azon nemzetközi intézményeknek adott hozzájárulásának hatékonyságát, amelyek ezen emberi jog érvényre juttatásával vannak megbízva.

A PPCs elnökhelyettese, Elizabeth Berridge bárónő kapta a J. Reuben Clark Ügyvédi Kamara és a Jogi és vallási tanulmányok nemzetközi központjának 2017-es vallási szabadságjogok kitüntetését, mely a vallásszabadságért végzett sok éves munkáját és támogatását ismerte el.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.