Téma

Családtörténeti Könyvtár

A FamilySearch szponzorálja a világ legnagyobb genealógiai könyvtárát, a utahi Salt Lake Cityben található Családtörténeti Könyvtárat. A világhírű épület nyilvános és ingyenesen látogatható.

A könyvtár dolgozói szakavatott kutatási tanácsadók és önkéntesek, akik segíthetnek a kezdőknek hozzálátni nemzedékrendjük összeállításához, vagy segíthetnek tapasztalt családtörténészeknek új információkat szerezni. A személyzet tagjai javaslatot tehetnek átnézendő forrásanyagokra, válaszolhatnak földrajzi vagy nyelveket illető kérdésekre, és útmutatást adhatnak azzal kapcsolatban, hogy egy-egy helyszínről milyen feljegyzések állnak rendelkezésre és azok hogyan használandók. A könyvtár emellett ingyenes tanfolyamokat és gyakorlási lehetőségeket kínál a helyszínen, illetve online azoknak, akik nem tudnak Salt Lake Citybe utazni.

A könyvtár gyűjteményében több mint 3 milliárd elhalálozott ember neve van, több mint 100 országból. Ez az információ a következőkön található meg:
• 2,4 millió tekercs mikrofilm
• 727 000 mikrofilmkártya
• 356 000 könyv, folyóirat és egyéb kiadvány
• Több mint 4500 időszakos kiadvány
• 3725 elektronikus forrásanyag

Ezek az anyagok egyre nagyobb terjedelemben elérhetők a FamilySearch honlapján. Azok a feljegyzések, amelyek még mindig mikrofilmen vagy mikrofilmlemezeken vannak, a FamilySearch Katalógusban kereshetők. A családtörténeti központok sok anyagot egy kisebb összegért ki is kölcsönözhetnek.

A Családtörténeti könyvtár az egyik leglátogatottabb turista úticél Utahban, évente több tízezer ember zarándokol el ide. Akik azt tervezik, hogy Salt Lake Citybe látogatnak, további információkat találhatnak a Családtörténeti könyvtár látogatásával kapcsolatbana FamilySearch.org oldalon.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.