Vezetők életrajza

D. Todd Christofferson elder

D. Todd Christofferson eldert 2008. április 5-én hívták el a Tizenkét Apostol Kvórumába Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Elhívása idején a Hetvenek Elnökségében szolgált.

A Hetvenek elnökségében betöltött hivatala közben Christofferson elder felügyelte az egyház Észak-Amerika Nyugati, Északnyugati és Délnyugati Területeit. Szolgált ügyvezető igazgatóként a Család- és Egyháztörténeti Részlegben is. Korábban a Mexikó Déli Terület elnöke volt, és Mexikóvárosban lakott.

Az egyház teljes idejű felhatalmazottjává való elhívása előtt Christofferson elder a NationsBank Corporation (a mostani Bank of America) általános segédtanácsadója volt az észak-karolinai Charlotte-ban. Korábban a Commerce Union Bank alelnöke és általános tanácsadója volt a Tennessee állambeli Nashville-ben, ahol tevékenyen részt vett a közösségi ügyekben és az ökumenikus szervezetek munkájában. Christofferson elder 1975 és 1980 között jogászként működött Washington D.C.-ben, miután jogsegédként dolgozott John J. Sirica kerületi bírónál (1972–1974).

A utahi Pleasant Grove-ban született, a középiskolát New Jersey-ben végezte el. Alapdiplomáját Edwin S. Hinckley ösztöndíjasként a Brigham Young Egyetemen szerezte meg, majd a Duke Egyetemen kapott jogi diplomát.

Az egyházat szolgálta többek között regionális képviselőként, cövekelnökként és püspökként. Fiatal férfiként Argentínában szolgált missziót.

Christofferson eldernek és feleségének, Katherine Jacob Christoffersonnak, öt gyermeke van.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.