Vezetők életrajza

Dale G. Renlund elder

Dale G. Renlund eldert 2015. október 3-án támogatták a Tizenkét Apostol Kvórumának tagjaként. Az elhívása idején a Hetvenek Első Kvórumának tagjaként szolgált, ahová 2009. április 4-én hívták el. Korábban az Afrika Délkeleti Terület elnökeként szolgált.

A Utah Egyetemen szerzett orvosi diplomát, majd a Johns Hopkins Kórházban szerzett orvosi és kutatói gyakorlatot. A Utah Egyetemen orvosprofesszorként dolgozott, mellette pedig a Utah Transplantation Affiliated Hospitals (UTAH) szívtranszplantációs programjának volt az orvosigazgatója.

Renlund elder korábban számos egyházi elhívásban szolgált, többek között volt teljes idejű misszionárius Svédországban, cövekelnök, püspök és területi hetvenes.
Renlund elder 1952 novemberében született a Utah állambeli Salt Lake Cityben. 1977-ben vette feleségül Ruth Lybbertet. Egy lányuk született.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.