Sajtóközlemény

Dale G. Renlund elder Svédországba látogat

Dale G. Renlund elder – Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza második legmagasabb elnöklő testületének, a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja, április 28-án és 29-én Svédországba látogatott, ahová felesége, Ruth Lybbert Renlund is elkísérte. Egy stockholmi gyűlésen beszédet intézett az egyház vezetőihez, a misszionáriusokhoz és az egyház tagjaihoz. Az eseményt interneten is közvetítették mintegy 1500 ember számára.

 

Svéd édesanyával és finn édesapával Renlund elder az első olyan apostol az egyázban, aki svéd ajkú családban nőtt fel. 19 éves korában Renlund elder teljes idejű missziót szolgált Svédországban az egyház számára.

Renlund elder az orvosi diplomáját a Utah Egyetemen szerezte, és a John Hopkins Kórházban tett szert további orvosi és kutatói képzésre. Orvostudományi professzor volt a Utah Egyetemen, valamint a Utah államban átültetéseket végző kórházak Szívtranszplantációs Programjának (Utah Transplantation Affiliated Hospitals - röviden UTAH) egészségügyi igazgatója. Renlund elder 2015 októberében lett a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.