Vezetők életrajza

Dieter F. Uchtdorf elder

Dieter F. Uchtdorf eldert 2004. október 2-án támogatták a Tizenkét Apostol Kvórumának tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. 2008. február 3-án hívták el második tanácsosnak az Első Elnökségben, mely hivatalban 2018 januárjáig szolgált. 1994 áprilisa óta szolgál általános felhatalmazottként.

Uchtdorf elnök 1940. november 6-án született Csehszlovákiában, Ostravában Karl Albert Uchtdorf és Hildegard Opelt Uchtdorf gyermekeként. Családja 1947-ben csatlakozott az egyházhoz a németországi Zwickauban. 1952-ben Frankfurt am Mainba menekültek, ahol mérnöki végzettséget szerzett. 1959-ben belépett a Német Légierőbe, és hat évig vadászpilótaként szolgált.

1965-ben Uchtdorf elnök pilótaként kezdett el dolgozni a német Lufthansa légitársaságnál. 1970 és 1996 között a B737, Airbus, DC10 és B747 kapitányaként repült. Miközben kiképző és ellenőrző pilótaként dolgozott, néhány vezetői feladatkört is betöltött. Ezek a pozíciók a következők voltak: a B737-es részleg főpilótája, az arizonai Lufthansa pilótaiskola igazgatója, minden pilótafülke legénységének vezetője és a Lufthansa légitársaság főpilótája és repülés-üzemeltetési vezető alelnöke volt. Ezenkívül a Nemzetközi Légiszállítási Társaság Repülésműveleti Bizottságának elnökeként is működött.

Dieter Uchtdorf és Harriet Reich 1962-ben házasodott össze. Két gyermekük és hat unokájuk van. Apostoli elhívása folytán az Uchtdorf család elhagyta szülőföldjét, és jelenleg az Egyesült Államokban él.

Dieter és Harriet Uchtdorf szeretik a szabadtéri programokat, a művészeteket, és akkor a legboldogabbak, amikor időt tölthetnek gyermekeikkel és unokáikkal.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.