Sajtóközlemény

Egy modern kori apostol erőteljes keresztény üzenettel járja be Nagy-Britanniát

Az újszövetségi példát követve Jeffrey R. Holland elder, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Tizenkét Apostol Kvórumának tagja, az Egyesült Királyságba utazott júniusban, hogy vallási és állami vezetőkkel találkozzon. Rangidős egyházi vezetőként emellett az egyház tagjait és a szélesebb közösséget is ellátta tanáccsal és lelki útmutatással.

A Nagy-Britanniában tett látogatása segített ráirányítani a figyelmet a keresztény egyházak huszonegyedik századbeli szerepére és fontosságára. A modern kori apostolok Jézus Krisztus tanúi, és tudják, hogy a Szabadító üzenetét leginkább azzal lehet megerősíteni, hogy a keresztény közösség segítő kezet nyújt a rászorulók felé, hittől és fajtól függetlenül.

Az Oxfordi Egyetem Harris Manchester iskolájában, az egyház fiatal felnőttjeinek tartott áhítatán Holland elder az igazságért való kiállás, a keresztény tantételek szerinti élet és annak fontosságáról beszélt, hogy akkor is maradjanak hűek a hitükhöz, amikor úgy tűnik, teljesen egyedül állnak:

„Csak annyit mondjatok: »Itt vagyok …és számíthatsz rám.« Sőt, van egy nagyszerű szentírásrefrén, mely legalább Ábrahám idejére nyúlik vissza: »Ímhol vagyok én, küldj el engemet!«”

Az Egyesült Királyságban való tartózkodása alatt Holland elder az Edinburghban, Birminghamben és Londonban megrendezett gyűléseken beszédet intézett azon 1700 mormon misszionárius többségéhez, akik a Brit-szigeteken szolgálnak az egyház nagyköveteiként.

Rámutatott, hogy milyen rendkívüli munkát végeznek ezek a fiatal férfiak és nők, akik közül sokan még tizenévesek, és akik két évet vagy tizennyolc hónapot adnak fel az életükből az evangélium megosztására. Mindezt többnyire a saját költségük rovására. Holland elder arra is szakított időt, hogy minden egyes misszionáriussal kezet fogjon, és megossza velük a szeretet, az ösztönzés és a bátorítás üzenetét.


(videó angol nyelven)

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.