Sajtóközlemény

Egyre több a lehetőség az időskori szolgálati misszionáriusok számára

Az arra alkalmas utolsó napi szentek most már bárhol a világon fontolóra vehetik időskori szolgálati misszió teljesítését

Az Első Elnökség egy levélben jelentette be, miszerint az időskori szolgálati misszionáriusi lehetőségek elérhetővé váltak Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza tagjai számára a világ minden pontján.

Az időskori szolgálati missziós megbízások korábban csak az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és néhány egyéb területen élők számára voltak elérhetők. Ezek a misszionáriusok továbbra is otthon élnek, miközben legkevesebb hat hónapon át heti 8-40 órát szolgálnak. Olyan szolgálatban vesznek részt, amely mély lelki kiteljesedéshez vezet. Eközben a helyi cövekelnökük marad a papsági vezetőjük.

időskori szolgálati misszionáriusok 01
időskori szolgálati misszionáriusok 01
időskori szolgálati misszionáriusok2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Az Első Elnökség emellett továbbra is arra biztatja az utolsó napi szenteket, hogy ha a körülményeik lehetővé teszik, úgy a lakóhelyükön kívül szolgáljanak időskori missziót. A szolgálati misszió és az időskori szolgálati misszió iránt érdeklődők a SeniorMissionary.ChurchofJesusChrist.org oldalon jelentkezhetnek. Az egyház weboldalának ez a része jelenleg angolul érhető el, de hamarosan francia, spanyol és portugál nyelven is elérhetővé válik. Az oldal összepárosítja az egyház szükségleteit a jelentkező tehetségeivel, érdeklődési köreivel és rendelkezésre állásával. Az oldal folyamatosan új szolgálati lehetőségekkel bővül. „Mélységes hálát érzünk az időskori misszionáriusok világszerte nyújtott hithű szolgálatáért és a jelentős mértékű közreműködésükért Isten királyságának építésében” – áll az Első Elnökség levelében.

időskori szolgálati misszionáriusok02
időskori szolgálati misszionáriusok02
időskori szolgálati misszionáriusok2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Az egyház több mint 20 000 szolgálati misszionáriusa segít az embereknek közelebb kerülni Istenhez, és számos módon érezni az Ő szeretetét. Segédkeznek misszióirodákban, püspökök tárházaiban, elosztóközpontokban, FamilySearch-központokban és -könyvtárakban, önellátási programokban, a BYU–Pathwayben, munkaügyi központokban és számos egyéb helyen. Az otthoni és az otthontól távoli időskori misszionáriusi szolgálat lehetőségei az Általános kézikönyv nemrégiben frissített 24. szakaszában kerültek részletezésre.

Jelenleg időskori szolgálati misszionáriusi lehetőségek ezrei érhetőek el. 2021 februárjában például időskori szolgálati misszionáriusokat kezdtek elhívni arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén lévő templomokban nem szertartással kapcsolatos munkát végezzenek. Korábban templomi önkéntesek által ellátott szerepeket fognak betölteni.

További részletek az időskori szolgálati misszionáriusi lehetőségekről az Első Elnökség ezen levelében és annak mellékletében találhatóak.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.