Sajtóközlemény

Elindult az új romániai Sajtószoba honlap

2015. február 7-én éjjel, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Terület Közönségkapcsolati Osztálya elindította a romániai Sajtószobát, mely egy egyházi honlap a hírközlő szervek, a közvéleményt formálók és a nagyközönség számára. A honlap követi a nemzetközi Egyházi sajtószoba honlap szabványosított arculatát, melyet ebben a formában ma már a világ 72 országában és területén használnak.

Clark D. Ivory elnök, aki Romániában és Moldovában az egyház felett elnököl, azt nyilatkozta, hogy „egyházunk szemléletmódja egyre globálisabbá válik az egyháztagságunk világszerte bekövetkezett gyarapodásával. Ezt figyelembe véve fontos, hogy fejlesszük a kommunikáció minőségét azokon a nyelveken és területeken, ahol gyülekezeteket hoztunk létre.” Hozzátette még, hogy „a Sajtószoba része ennek a folyamatnak, mivel olyan emberekhez is eljut, akik korábban számos ponton félreértették az üzenetünket. Hiszünk Jézus Krisztusban, és a világ minden részében igyekszünk az emberiséget szolgálni.”

Románia első egyházi közönségkapcsolati képviselője, Dina Cojocaru egyetért abban, hogy ez az új honlap az egyház egyik mérföldköve az országban. „Az egyházunk minden olyan eszközt felhasznál, melyet Isten elérhetővé tett, hogy betöltse a Márk 16:15-ben található parancsolatot, mely szerint hirdessük az evangéliumot minden teremtménynek. Ez a honlap is egy ilyen eszköz. Evangéliumi tanításokat és történeteket olvashatunk majd rajta arról, hogyan tesznek meg minden tőlük telhetőt az egyház tagjai azért, hogy alkalmazni tudják e tanításokat az életükben. Mindazok, akik beszélik a román nyelvet, hozzáférnek majd ezekhez az információkhoz, így tehát valóban minden teremtményt el tudunk érni.”

Az új honlap a www.redactiamormona.ro oldalon tekinthető meg. A honlap néhány sajátossága:

  • Hírbarát arculat és navigáció.
  • Hatékonyabb keresőmotor, hogy a hírközlő szervezeteknek könnyebb legyen rátalálni a keresett tartalmakra.
  • Új multimédia rovat, mely fényképeket, videókat és hanganyagokat tartalmaz, és ezeket elérhetővé teszi a hírközlő szervek, valamint a bloggerek számára.
  • Bőségesebb tartalomválaszték a kezdőoldalon, például vezércikkekkel és blogbejegyzésekkel.
  • Tárgymutató, mely téma szerint sorolja fel az információkat. A témák száma idővel bővül.

Ezeken az újításokon kívül jelentős technikai fejlesztéseket is végeztünk, lehetővé téve az egyház számára, hogy sokkal gyorsabban és átfogóbban tudja ellátni információkkal a hírközlő szerveket, bloggereket és a nagyközönséget. Jól példázza ezt az erőfeszítést a visszajelzésre és kapcsolatfelvételre szolgáló rész is.

„Olyan izgalmas, hogy románul is van sajtószoba! – mondja Izabela Geambasu, az új webmester. – Figyelemmel követem a Globális Sajtószobát, és gyakran éreztem úgy, hogy egy-egy történet tökéletesen megfelelne a mi népünknek is, akiknek gyakran sok kérdésük van azzal kapcsolatban, hogy kik vagyunk mi, egyházként vagy Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tagjaiként. Most már az új román Sajtószobán keresztül ők is megtalálhatják a válaszaikat a kérdéseikre, méghozzá a saját nyelvükön.”

„Nagyon örülünk, hogy a Sajtószobánk egyik legelső cikke egy videoüzenet a román emberek számára Russell M. Nelson apostoltól, aki a mi Urunk és Szabadítónk, Jézus Krisztus egyik élő apostola. Ő áldotta meg 25 évvel ezelőtt Románia földjét” – mondta Izabela.

Az oldal pár nappal azelőtt indult el, hogy megemlékeztek a 25. évfordulójáról annak, hogy Romániát felszentelték Jézus Krisztus visszaállított evangéliumának prédikálására.

Jelenleg a román sajtószoba a 19. ilyen honlap az Európa Területen, és a következő hetekben még két országban indul el ez a honlap.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.