Téma

Emberbaráti Szolgáltatások

  • Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza világszerte segítséget és fejlesztési projekteket biztosít emberbaráti célokra az országokban. A projektek működését nem befolyásolja az, hogy milyen nemzetiségű vagy vallású embereken segít.
  • Az emberbaráti szolgáltatások közé tartozhat a természeti csapásokra, például földrengésre vagy szökőárra, avagy ember által okozott csapásokra, például háborúkra vagy az éhínségre való vészhelyzeti reagálás. Részét képezheti komoly és mélyen húzódó emberi szükséglet kielégítésére irányuló hosszú távú erőfeszítésnek, ilyenek például a járványok elleni oltások.
  • Csapás esetén az egyház néhány órán belül felveszi a kapcsolatot a helyi kormányzati hivatalokkal, hogy eldöntsék, milyen készletekre és élelmiszerre van szükség. Ezeket aztán rögtön az adott területre küldik.
  • A sürgős szükségletek kielégítése után az egyház további módokat keres a közösség hosszú távú szükségleteinek kielégítésére. Az egyház úgy közelíti meg a helyzetet, hogy készségeket tanítva és forrásokat biztosítva segít az embereknek önellátóvá válni.
  • A segítségnyújtási projekteket elsősorban az egyház tagjaitól, de szerte a világon más emberektől is érkező adományok teszik lehetővé. Az egyház emberbaráti szolgáltatásaihoz eljuttatott adományok száz százalékát segítségnyújtási erőfeszítésekre használják. Az általános költségeket az egyház állja.
  • Az egyház emberbaráti szolgáltatások részlege öt folyamatosan futó, az egész világra kiterjedő projektet is szponzorál, hogy segítsen az embereknek önellátóbbá válni. Ide tartozik az újszülött-újraélesztési képzés, a tiszta víz projektek, a kerekesszék adományozás, a látásjavítás és a kanyaró elleni oltások.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.