Sajtóközlemény

Esther missziója

Esther Fletcher nővér, egy Hollandiában szolgáló fiatal misszionárius, a Mormon könyve több mint 2000 példányát készítette elő arra, hogy misszionáriusok kioszthassák azokat az érdeklődőiknek. Egy színkódokkal ellátott tárgymutatót, és a Prédikáljátok evangéliumomat füzetből kiválasztott kérdéseket ragaszt minden könyv elejébe, majd bejelöl 16 szentírásrészt a téma tárgymutatóban szereplő színével megegyező műanyag jelölőfülekkel. Szorozzuk össze a könyvek és az utalások számát, 2000 szorozva 16-tal: a végeredmény alapján Esther több mint 32000 szentírásrészt jelölt be. 

Esther 2016. novemberében kezdte a misszióját. Azonban az ő missziós elhívása kissé rendhagyó volt, mivel Esther Down-szindrómás. 25 éves korában hívták el egyházszolgálati misszionáriusnak, hogy elkísérhesse szüleit, Thomas és Nancy Fletchert a 23 hónapig tartó, egyháztagokat és vezetőket támogató missziójukon.

Pár hónappal a Fletcher házaspár érkezését követően Robert L. Bunnel, a Belgium-Hollandia Misszió akkori elnöke, hallott erről a szentírás-jelölő kezdeményezésről, és arra gondolt, Esthernek talán kedve lenne kipróbálni. Minden elvárást magasan túlszárnyalt. A kezdetekben Esther holland nyelvű Mormon könyvéket jelölt be. Később az angol kiadással is foglalkozott, amellyel kisebb mérete miatt nehezebb volt dolgozni.

 

Fletcher elder és nővér megosztott egy olyan esetet, amikor Esther munkája segített egy férfit megtérésének útján. Az Eidenhovenben lakó férfi egy Esther által előkészített könyvet kapott, és elolvasta azokat a szentírásrészeket, amelyeket ő bejelölt. Ezek a szentírások arra inspirálták a férfit, hogy többet akarjon megtudni, majd később csatlakozzon az egyházhoz.

Esther Fletcher nővér megtanult egy kicsit hollandul is és gyakran csatlakozik a teljes idejű misszionáriusokhoz a tanítások alkalmával.  A tanítások során Esther azokat a témákat hallgatja, és azokat a szentírásokat osztja meg, amelyeket bejelölt a Mormon könyvében.  Mivel a biciklizés az elsődleges közlekedési forma Hollandiában, a Fletcher házaspár vásárolt egy tandembiciklit, amelyet a misszionárius nővérek akkor használnak, mikor Esther csatlakozik hozzájuk.  Nagyon szeret tandemezni.

Két hónappal missziós szolgálati idejének lejárta előtt, Esther egy szolgálati tevékenységet vezetett egy fiatal egyedülálló felnőtteknek tartott konferencián Eerselben, Hollandiában. Megtanította a résztvevőknek, hogyan kell bejelölni a német, holland és angol nyelvű Mormon könyvéket.

Nagyon pontos amikor a fülek elhelyezéséről van szó, gondoskodik arról, hogy minden egyforma és párhuzamos legyen. Amikor arról kérdezték, mi a titka annak, hogy ilyen jól végzi a munkáját, ezt a választ adta: „Óvatosnak és alaposnak kell lenni. Úgy vélem fontos, hogy a kezed ne remegjen és hogy pontos legyél. Sok gyakorlat kell hozzá.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.