Sajtóközlemény

Eyring elnök felszentelte a Franciaországi Párizs templomot

2017. május 21-én, vasárnap, Henry B. Eyring elnök, első tanácsos Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnökségében felszentelte a Franciaországi Párizs templomot.

Eyring elnököt elkísérte Neil L. Andersen elder a Tizenkét Apostol Kvórumából, Gerald Caussé püspök az Elnöklő Püspökségből, Larry Y. Wilson elder a Hetvenekből, valamint Paul V. Johnson elder az Európa Terület Elnökségéből. Az egyház tagjai a felszentelési üléseket a templomban és a környező épületekben – illetve műholdas közvetítés révén számos franciaországi, belgiumi és svájci helyszínen összegyűlve – követték figyelemmel.

 Eyring elnök elmondta, a Párizs templom jelentősége, hogy "felnevelje francia ajkú emberek egy generációját, akik mélyen elkötelezettek az Úr Jézus Krisztus iránt, és készek arra, hogy elvigyék az evangélium üzenetét a világba".

A felszentelést megelőző napon az egyházi vezetők több mint 1000 fiatal utolsó napi szent előadását élvezhették, akik énekes-táncos bemutatót tartottak az egyház franciaországi történetéről, tisztelettel adózva az egyház helyi úttörői előtt. Az Úgy fényljék a ti világosságtok címet viselő kulturális ünnepségnek a közeli Saint-Quentin-en-Yvelines városban található Vélodrome National adott otthont.

 Az áprilisi és májusi, három héten át tartó nyílt napok során mintegy 50 000 látogató tekinthette meg a templomokat bemutató rövidfilmet, és járhatta be a templomot, valamint annak kertjét. Áprilisban a világ több meghívott kormányzati, egyházi és oktatási vezetője is megtekintette a templomot. Ellátogattak a templomba a városi tanács tagjai és helyi egyházi vezetők is.

 

Az új templom az egyház körülbelül 38 000 francia és belga tagját fogja kiszolgálni. A létesítményt eredetileg 2011. október 1-jén jelentette be Thomas S. Monson elnök, az építkezés pedig 2012 augusztusában indult. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának ez lesz a világon a 156. működő temploma, Franciaországban pedig az első.

 Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól az egyházi létesítményektől, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításait erősítik meg a keresztelésen, a házasságon és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.