Sajtóközlemény

Ezrekhez jut el a mormon misszionáriusi dal

Erin Roach nővér, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza teljes idejű misszionáriusa a zenéje által ezreket ér el az interneten.  Roach nővér, aki jelenleg a Németország Berlin Misszióban szolgál, rendszeresen posztol olyan zenei feldolgozásokat a Facebookra, amelyek Jézus Krisztusra összpontosítanak; ezenkívül kisebb utcai előadásokat is szokott tartani – ám az egyik legújabb saját dala több mint 21 000 megtekintést kapott a közösségi médiában.

Roach azt mondja, nehezére esett a német nyelv elsajátítása, és úgy érezte, nem teljesített jól a 18 hónapos missziója kezdetén.  A gitáros, aki autodidakta módon tanult meg játszani a hangszeren, azt mondja, azért fordult a dalszerzéshez, hogy levezesse ezt a stresszt. 

Azt mondta, akkor kapott ihletet egy saját dalhoz, amikor imádkozott, és úgy érezte, hogy olvasnia kell a Mormon könyvét – amely egy, a Bibliához hasonlóan szentírásnak tartott könyv.  „Olvastam egy szentírásverset arról, hogy Krisztus a szabadításunk kősziklája, és abban a pillanatban az elmémet ihletett szavak töltötték el. Azonnal elővettem egy papírlapot, íróeszközt ragadtam, és elkezdtem lejegyezni a szavakat. 5 percre rá meg is született a dal” – írta Facebook-bejegyzésében.

Roach ezután zenét komponált hozzá, és egy egyházi összejövetelen előadta a dalt.  Az előadást követően a hallgatóságból odament hozzá valaki, és felajánlotta neki, hogy professzionális hangfelvételt készít a dalból.  Elkészítették a következő videóklipet:

Röpke négy hónap leforgása alatt a videó 5000 megtekintést kapott a Facebookon és több mint 16 000-ret a YouTube csatornán.  Roach elmondta, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kapott.  Elmesélte, hogy egy fiatal egyháztag üzent neki a Facebookon – a lány azt írta, hogy nem volt biztos benne, hogy misszióba akar-e menni, de miután hallotta a zenéjét, tudta, hogy el kell mennie.  „Soha nem gondoltam, hogy ilyen hatással lehetek az emberekre” – mondta Roach nővér. 

A váratlan eredmény után Roach azt mondja, hogy mindig megpróbál újabb dalokat írni, melyek Jézus Krisztusra összpontosítanak.  Azt mondta, célja a zenével a misszionáriusi mottó – „meghívni másokat, hogy jöjjenek Krisztushoz”.

    

Roach és a misszionáriustársa az egyház helyi tagjaival együtt dolgoznak azon, hogy minden héten újabb egyházi zenei feldolgozást tegyenek ki a Facebookra.  A Facebook-oldal címe: „Musikalisher Montag” (zenei hétfő).

Az oldalon található videók több száz, néha akár több ezer megtekintést is kapnak.

Roach tervei szerint a következő videója júliusban jelenik meg.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.