Sajtóközlemény

Fiatal egyedülálló egyháztagok és barátaik nemzetközi konferencián vesznek részt

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza több mint 100 fiatal egyedülálló felnőtt (FEF) tagja és barátaik gyűltek össze a csehországi Vysočina környéki gyönyörű vidéken, hogy részt vegyenek egy négynapos, július 10. és 14. között megrendezett konferencián. A résztvevők Közép- és Kelet-Európából érkeztek a konferenciára, melyen arra összpontosítottak, hogy miként válhatnak Jézus Krisztus elkötelezettebb követőivé.

A Szlovákiából, Magyarországról, Csehországból, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából, Svájcból, Szlovéniából, Horvátországból és Romániából érkező fiatalok a négy nap során egyházi hitoktatási órákon és áhítatokon, műhelyfoglalkozásokon, valamint sport- és szabadtéri tevékenységeken vettek részt, majd a napot minden este tánccal zárták.

Mivel a konferencia Jézus Krisztus követésére összpontosított, nagy hangsúly került a szolgálatnyújtásra. A FEF együtt dolgozott több, mint 1000 tisztasági csomag összeállításán, melyekbe került szappan, fogkefe, fogkrém, hajkefe, fésű és papírzsebkendő. Ezeket a csomagokat az egyház emberbaráti szervezete, az UNSZ Szeretetszolgálat osztja majd szét olyan Kelet-szlovákiai roma közösségekben, ahol kevés otthonba van bevezetve folyóvíz és szegényes a higiénia.

Az egyház fiatal felnőttjei ellátogattak továbbá egy közeli nyugdíjasotthonba is, ahol lefestették a kerítést valamint egy melléképületet, és kigyomlálták a létesítmény közösségi kertjét.

A lengyelországi Varsóból származó Agnieszka Ilnicka (25) ezt mondta: „A szolgálati projekt nagyszerű volt. Megérte a fáradtságot. Megtaníthatunk másokat, miként legyenek önellátóak, még ha nem is tagjai a mi egyházunknak. Mindnyájan eszközök lehetünk az Úr kezében, még ha különböző nyelveken beszéljünk is.”

„A szolgálati projekt lesz a kedvenc emlékem. Lenyűgöző volt. Egy méhkas közepén éreztem magam. A fiatalok olyanok voltak, akár a méhecskék. Mindenhol ott voltak! Nagyon jól meg volt szervezve.” – mondta Jiří Ambrož, a konferencia egyik szervezője. Hozzátette: „A bizottságunkkal megbeszéltük, hogy mi legyen a konferencia célja. Megegyeztünk, a célkitűzésünk az lesz, hogy segítsünk a FEF-nek közelebb kerülni Krisztushoz. Olyan feltételeket szerettünk volna biztosítani, melyek elősegítik, hogy a résztvevők személyes kinyilatkoztatást kapjanak és közelebb kerüljenek a Szabadítóhoz. Azonban azt is szerettük volna, hogy lehetőségük legyen megismerni más embereket és jól érezni magukat!”

A FEF részt vett olyan, képzéssel egybekötött műhelyfoglalkozásokon is, melyeken megtanulták, miként alkalmazhatják a közösségi médiát az evangélium megosztására, valamint megismerkedhettek a BYU Pathway Connect programmal, illetve az egyház új önellátási programjával is.

 

A magyarországi Budapestről érkező Furkó Tamás (21) a következő megfigyelést tette: „Nagyon tetszik a rendezvény multikulturális jellege. Szeretek különböző országokból származó, velem egykorú emberekkel lenni. Sokat tanulhatunk a másiktól, és ez boldoggá tesz. A tisztasági csomagok összeállítása volt a kedvenc részem. Eszembe juttatta azt a képet, amelyen Krisztus egy nő mellett térdel. Elképzeltem magam, ahogy letérdelek, mint Krisztus tette abban a helyzetben. Hálás vagyok azért, hogy segíthetek a kevésbé szerencsés sorsú embereken. Az ilyen tevékenységek kifejezetten jelentőségteljesek és segítenek közelebb kerülnünk a Szabadítóhoz és Istenhez.”

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Területének területi hetvenese, Wolfgang Pilz elder a konferencia egészén részt vett a FEF-fel és a konferencia kiemelt beszélője volt. Azt mondta: „Megindít, amikor látom azt az egységet, ami az ilyen sok országból érkező csoportok között kialakul. Bár különböző nyelveken beszélnek, számomra meglepően jól boldogultak, próbálva egy közös nyelvre áttérni a konferencia idejére.

Sokuk misszionáriusként szolgált és nagy számban vannak azok, akik készülnek erre a szolgálatra, még úgy is, hogy nem áll mögöttük régre visszanyúló egyházi háttér vagy támogató család. Sokan kiemelkedően teljesítenek a közösségeikben és erősen vágynak arra, hogy közel maradjanak a Szabadítóhoz és a parancsolatok szerint éljenek.

Ők az egyház jövőbeli vezetői. Jó kezekben leszünk! Leendő püspököket, segítőegyleti elnököket és cövekelnököket látok. Ők a legjobb példái Jézus ama (Máté 20. fejezetében tanított) példázatának, amely a nap kései szakaszában elhívott szőlőmunkásokról szól. Bár a nap kései szakaszában hívatnak el, ők a választottak.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.