Vezető hír

Fiatal mormonok gyűltek össze Dániában, hogy együtt ünnepeljék a barátságot és a Krisztusba vetett hitüket

A kórus elénekelte az „Ő a Krisztus” és az „Isten gyermeke vagyok” című himnuszokat, melyekkel arra inspirálták a látogatókat, hogy eltűnődjenek Thorvaldsen Krisztusának mindenkit magához hívó kitárt karjain.  A dán művész szobra különösen fontos a mormonok számára, mivel a szobor másolatai számos épületükben megtalálható világszerte. Többek között Salt Lake Cityben a Templom téren is áll egy 3 méter magas másolata.

A Vor Frue Kirke nevű templomban rendezett gyűlés történelmi jelentőségű volt, mivel az utolsó napi szent vezetők és a katedrális történésze közösen tartottak előadást az eredeti Krisztus szobor történetéről. Matthew O. Richardson, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Vasárnapi Iskolája Általános Elnökségének második tanácsosa, valamint Susanne Torgard elmagyarázták, hogy miért lett mind a mormonok, mind pedig az evangélikusok számára a Szabadító Thorvaldson-féle ábrázolása a keresztényi hit és hódolat jelképe.

A Festinord 2012 nevű rendezvényre 26 országból érkeztek fiatalok. A nyitóbeszédében R. Ingvar Olsson elder, az egyház egyik hetvenese, kifejezte azon reményét, hogy a konferencia bizonyságokat fog építeni, családokat fog megerősíteni, növelni fogja az egységet és elősegíti a személyes fejlődést. Egy másik beszélő, Brad Wilcox, a Brigham Young Egyetem egyik professzora, a következőre kérte fel a résztvevőket: „Helyettesítsétek a félelmeiteket az abba vetett hittel, hogy Isten valóban ott van; készített az életetekre vonatkozó tervet; és segíteni fog azzá válnotok, akivé szeretné, hogy váljatok.   Segíteni fog azzá válnotok, akikké válhattok.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.