Vezető hír

Fulókércsi adományok

A Furkó család Suzukiját annak végső kapacitasáig megtömve utaztunk fel Borsod-Abaúj-Zemplén megye zempléni részének szívébe, mintegy 30 km-re észak-északkeletre Miskolctól, egy Fulókércs nevű kisközségbe.
Itt Mata Zoltán várt minket, a Ne Engedj El Egyesület elnöke es alapítója, a község gyakorlatilag egyetlen felsőfokon is iskoázott tagja. Ő vette át az adományokat, es ő adott egy rövid beszámolót a községről, ahol a 200 fő munkaképes felnőttböl 200 a munkanélküli, igy a ráta itt 100%-os. Lesújtó volt a megfagyott falu képe, amely nyáron talán sok-sok termászeti szápságet rejt; de most csak a szegénység, a nélkülözés és a rászorultság mutatta magát a metsző hidegben.
A tervek szerint egy augusztusi út lesz a következő ide, amikor a beiskolázás előtt alló elsőéveseiket segítenénk az iskolakezdéshez szükséges legszükségesebb dolgokkal, úgy mint iskolatáskák, írószerek, könyvcsomagok. Ehhez az adományhoz már gyűlnek a felajálások, és az önkéntes sofőrünk is megvan, Tedd Tünde személyében.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.