Vezetők életrajza

Gary B. Sabin

  

​Gary B. Sabin elder a Hetvenek Ötödik Kvórumának tagjaként szolgált az Észak-Amerika Nyugati Területen amikor elhívták általános felhatalmazott hetvenesnek a 2016. évi áprilisi általános konferencián. 2016 augusztusában kezdte meg szolgálatát az Európa Terület Elnöksége második tanácsosaként. 2019 augusztásától kezdődően az Európa Terület elnökeként szolgál.

Sabin elder a Brigham Young Egyetemen szerezte első nyelvész szakos oklevelét 1976-ban, majd alapdiplomáját egyetemi tanulmányok és pénzügyi szakon 1977-ben. Üzleti mesterdiplomáját a Stanford Egyetemen kapta 1985-ben. Több cég elnökeként és ügyvezető igazgatójaként dolgozott, többek között az Excel Realty Trust-nál és a Price Legacy-nél. Elhívása előtt az Excel Realty Holdings-nél és az Excel Trustnál dolgozott. 
Sabin elder eddig már számos egyházi elhívásban szolgált, többek között teljes idejű misszionáriusként a Hollandia/Belgium Misszióban, elderek kvórumának elnökeként, főtanácstagként, püspökként, Elemi tanítóként, cöveki misszió elnökeként, diakónus és tanító tanácsadóként, cserkészvezetőként, cövekelnökként és területi hetvenesként.
Gary Byron Sabin 1945. április 7-én született a Utah állambeli Provóban. 1976 augusztusában feleségül vette Valerie Purdy-t. Öt gyermekük van.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.