Téma

Gránit-hegyi Feljegyzési Páncélterem

A világ legnagyobb genealógiai feljegyzésgyűjteményét egy biztonságos páncélteremben tárolják a hegyekben, a Utah állambeli Salt Lake City közelében. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 1965-ben építette a Gránit-hegyi Feljegyzési Páncéltermet, hogy őrizze és védje az egyház számára fontos feljegyzéseket, köztük a családtörténeti mikrofilmek hatalmas gyűjteményét.

Biztonsági okokból a nyilvánosság előtt nem áll nyitva a Gránit-hegyi Feljegyzési Páncélterem, de ide kattintva megtekinthet egy ismertetőfilmet arról, hogy mi zajlik a „színfalak mögött”.

A páncélterem több mint 3,5 milliárd képet őriz mikrofilmen, mikrofilmlemezen és digitalizálva. Az egyház folyamatosan digitalizálja a mikrofilmeket és ezeket a digitális feljegyzéseket rendelkezésre bocsátja a FamilySearch.org honlapon. Többet is megtudhat ennek folyamatáról, ha megtekinti ezt a videobejátszást.

A Gránit-hegyi Feljegyzési Páncélteremben tárolt anyagokat több mint 100 országban található levéltárakkal, könyvtárakkal és egyházakkal együttműködve sikerült összegyűjteni. E feljegyzésekből ingyenes másodpéldányt kaptak a feljegyzések eredeti őrzői, és alkalmanként további példányokat adnak olyan feljegyzések helyett, amelyek természeti csapás vagy tűzvész következtében megsemmisültek. Ide kattintva megnézheti, hogyan pótolta az egyház azokat az értékes nemzedékrendi feljegyzéseket, amelyek egy pusztító ciklon következtében megsemmisültek a csendes-óceáni Niue szigetén.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.