Sajtóközlemény

Húsvét: Középpontban a békesség tantételei a Békesség Hercegéről

2017 húsvétja alkalmából az egyház egy felhívást indít azért, hogy leljünk békére Krisztuson keresztül.

Immár a negyedik olyan húsvéti időszak kezdődik, amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza arra buzdítja a mormonokat és másokat világszerte, hogy reményteljes üzeneteket osszanak meg Jézus Krisztusról. Az idei téma abból a bibliai tanításból fakad, mely szerint Krisztus a Békesség Hercege.

„…és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség [herceg]ének!” – Ésaiás 9:6

       

„Azt szeretnénk, ha megtudná a világ, hogy mindenki békére lelhet, aki őszintén keresi a Békesség Hercegét – jelentette ki Russell M. Nelson elnök, a Tizenkét Apostol Kvórumának elnöke. – Az Ő szelíd, szabadító üzenetét visszük el az egész világnak: »…az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!«”

Amint az az elmúlt években közzétett (és milliók által megtekintett) üzenetek esetében is történt, az idei üzenet és kezdeményezés is egybeesik a nagyhéttel, és virágvasárnaptól (április 9.) húsvétvasárnapig (április 16.) három meghívást tartalmaz:

  1. Jöjj Krisztushoz!
  2. Hadd tanítsa meg neked a békesség tantételeiet a Békesség Hercege.
  3. Oszd meg, milyen módokon lehet békére lelni a Szabadítón keresztül.

Hívjunk mindenkit, hogy jöjjenek Krisztushoz

A mai nappal (március 31.) kezdődően a mormon.org honlap Békesség Hercege oldalán a fentebb látható kétperces rövidfilm lesz megtekinthető, amely Jézus Krisztusnak a Békesség Hercegeként betöltött szerepét szemlélteti, és arra hív mindenkit, hogy tudjon meg többet a béke nyolc tantételéről. A videó 33, a weboldal 29 nyelven lesz elérhető.

Tanuljuk meg a békesség tantételeiet a Békesség Hercegétől

A nagyhét során az embereknek alkalmuk lesz bővebben tanulni a békesség tantételeiről. Az egyház európai országhonlapjai és közösségi média oldalai minden nap egy-egy különleges üzenetet fognak közzétenni a Szabadítónak a Békesség Hercegeként betöltött örökkévaló szerepéről.

Osszuk meg, milyen módokon lehet békére lelni a Szabadítón keresztül

Ezek a rövidfilmek és a kapcsolódó tartalmak az egyház több közösségi média oldalán is elérhetőek lesznek. Buzdítsuk az egyháztagokat arra, hogy osszák meg ezeket a rövidfilmeket és a kapcsolódó tartalmakat a saját személyes közösségi média oldalaikon. Megoszthatják a saját élményeiket is a #BékességHercege hesteg (hashtag) használatával.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.